Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La tercera jornada Talentària vol reforçar el lideratge femení

La tercera jornada Talentària vol reforçar el lideratge femení

Un espai per al 'networking' i un premi que reconeixerà anualment el talent i el compromís feminista, novetats d’aquest any

Aquest dimecres s’obren les inscripcions de la tercera edició del fòrum d’emprenedoria femenina Talentària, que se celebrarà a Solsona el dia 27 d’aquest mes. El lideratge centra la temàtica d’enguany, estretament lligat a l’autoestima i el talent, com a factors determinants en l’èxit de tot projecte.  

L’escriptora, conferenciant i coach Mònica Fusté pronunciarà la conferència inaugural de la tercera jornada formativa per a artesanes, dissenyadores, artistes i emprenedores Talentària, que duu per títol “Lideratge i autoestima per a l’èxit”, i dibuixarà el fil conductor d’aquesta edició, que tindrà lloc a les instal·lacions del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) el darrer dissabte d’abril.

La taula d’experiències que la seguirà la protagonitzaran tres emprenedores que lideren projectes de diferents sectors i que tenen en comú el compromís cap a la transformació i l’apoderament de les dones. Són Montse Pujada, coach experta en maternitat i reinvenció professional, Lisette Martínez, creadora de la marca de cosmètica natural i vegana Mako Cosmetics, i Anna Herms, professora de ioga, meditació i sexualitat orgànica.

Una de les veus referents en l’àmbit de l’emprenedoria femenina que no falla en cap edició de Talentària és Gemma Fillol, experta en màrqueting emocional i creadora de la comunitat Extraordinaria. Abans de dinar, ella s’encarregarà de reivindicar la importància de connectar entre emprenedores i trencar la solitud i l’aïllament per sortir-ne reforçades. La seva càpsula inspiradora continuarà després del dinar amb una dinàmica de xarxa.

Precisament, la sessió de networking, que coincidirà amb l’hora del cafè, és una de les novetats d’aquest any, que té per objectiu facilitar un espai a les assistents per establir sinergies entre elles. “Aquesta era una de les peticions que ens van fer arribar les participants de les edicions anteriors i hem volgut donar-hi resposta, afirma Yasmina Valderrama, regidora de Polítiques d’Igualtat de Solsona.

Una altra novetat serà el naixement del Premi Talentària, amb el qual l’organització vol posar en valor la unió del talent femení i el compromís feminista. Recaurà en alguna dona rellevant que utilitzi la seva projecció pública “per reivindicar i visibilitzar el camí que, com a societat, ens queda per recórrer”, assenyala Yasmina Valderrama. La guardonada es donarà a conèixer el mateix dia de la jornada en un acte conduït per la periodista solsonina Noemí Vilaseca.

A la tarda també hi ha previst un taller pràctic en què l'experta en gestió del canvi Gloria Méndez se centrarà en el talent com a factor diferenciador. Finalment, la cloenda del Talentària, com sempre, es farà amb veu i música. En aquest cas, de la mà de la cantautora lleidatana Meritxell Gené.

Equip de talents locals

Com cada any, el fòrum sobre el talent femení vinculat al territori té el segell d’un equip de talents locals que aporten la seva expertesa en àmbits com el disseny, la fotografia i l’art. Per primera vegada hi participen la fotògrafa Sunsi Albets i l’artista Marta Ricart, que crearà una obra inspirada en la temàtica de la jornada, de la qual totes les assistents s’enduran una reproducció. La dissenyadora gràfica i experta en branding Anna Serra continua formant part del projecte des de la primera edició.

Inscripcions fins al dia 20

Aquest dimecres s’obren les inscripcions al Talentària a través del web www.talentaria.cat al preu de 55 euros, que inclou el material, l’esmorzar amb productes del territori i el refrigeri de cloenda. El dinar, al preu de 20 euros, es pagarà a part el mateix dia de la jornada en el moment de les acreditacions. Hi ha temps per inscriure-s’hi fins al dia 20, tot i que l’aforament és limitat i és possible que abans del termini s’hagi de penjar el cartell de complet, tal com va passar l’any passat. En l’edició anterior es va haver d’ampliar el nombre de places fins a 85 i, tot i així, no es van poder acceptar totes les inscripcions.

Talentària és organitzada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Solsona, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, l’Institut Català de les Dones i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la col·laboració del CTFC.

Banners