Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L'Ajuntament fa una crida a l'estalvi d'aigua davant l'increment d'un 15% del consum

L'Ajuntament fa una crida a l'estalvi d'aigua davant l'increment d'un 15% del consum

Jordi Xandri alerta que la ciutat pot patir problemes de subministrament

La població de Solsona està consumint un 15% més d'aigua respecte la mateixa època de l'any passat, fet pel qual l'Ajuntament de Solsona alerta que si es manté el mateix ritme de consum, aquest estiu la ciutat pot patir problemes de subministrament.

Malgrat que la situació de sequera no és alarmant com l'any passat i les captacions d'aigua de Solsona estan a ple rendiment, l'elevat consum està forçant la capacitat de reserva dels dipòsits de Rotxés. Segons adverteix Jordi Xandri, regidor de Serveis, el bombament de les quatre captacions que subministren aigua a la xarxa solsonina –Fonts Caldes, fonts de Canalda i Lladurs, i el riu Cardener– funciona les 24 hores del dia, però "s'està consumint més aigua de la que entra als dipòsits en moments puntuals del dia".

En aquest sentit, Xandri considera que l'estiu passat la població estava més sensibilitzada davant la manca de recursos hídrics i que enguany "s'ha abaixat la guàrdia" perquè encara no hi ha hagut problemes d'abastament. Tot i que de moment no preveu activar el protocol d'actuació planificat l'any passat per pal·liar l'escassetat d'aigua, el regidor assegura que "l'Ajuntament es veurà obligat a prendre alguna mesura en menys d'un mes si no es redueix el consum actual".

Quant a les captacions d'aigua de les quals disposa la xarxa municipal de Solsona, tot i que el consistori ha demanat augmentar el cabal del riu Cardener, l'ampliació està condicionada a l'execució del projecte de portada d'aigua de l'embassament de la Llosa del Cavall.

arxivat sota:

Banners