Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Les entitats solsonines comencen a coordinar-se en una nova plataforma

Les entitats solsonines comencen a coordinar-se en una nova plataforma

A la primera trobada hi participen una vintena d’associacions i conviden tota la resta a sumar-s’hi a partir de la propera, probablement abans de final d’any

Establir sinergies entre elles en l’organització d’actes, preveure una agenda cultural mensual evitant la coincidència d’horaris i fomentar una xarxa de difusió són alguns dels objectius de la nova Taula d’Entitats Culturals de Solsona. Divendres al vespre la regidoria de Cultura va convocar la primera trobada d’aquesta plataforma “per crear un espai participatiu entre les entitats i l’Administració a fi de dinamitzar la cultura a la ciutat i promoure una xarxa entre associacions”, segons exposa la regidora, Judit Gisbert.

Aquesta primera sessió, que va ser virtual, es va plantejar com una presa de contacte de la regidora i la tècnica municipal de Cultura amb les entitats. Tot i que s’hi van convocar les 43 associacions culturals registrades a Solsona, n’hi van participar 18 (alguns dels assistents representaven més d’una entitat). Van ser l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Òmnium Cultural, l’Orfeó Nova Solsona, el Centre d’Estudis Lacetans, la Colla Gegantera del Carnaval, l’Agrupació de Geganters, l’Esplai Riallera, l’Orquestra Patinfanjàs, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, SOM, Solsona Experience, el Grup de Natura del Solsonès, Amics de Mossèn Huguet, Altreatre, La Mare Cultural, La Despenjada, la Trinxaranga i l’Associació Musical La Quinta.

Si una entitat planifica un acte ho comunicarà a la Taula per sondejar la possibilitat d’establir col·laboracions. Aquesta és una de les idees que van sorgir divendres. A més, per evitar programar esdeveniments que coincideixin en el calendari es crearà una agenda interna que reculli les previsions, encara que no estiguin tancades. Més endavant, quan la situació sanitària ho permeti, es preveu publicar una agenda cultural mensual per reforçar la difusió.

Reactivació ‘postcovid’

Paral·lelament, es va posar damunt la taula la necessitat de començar a pensar en la reactivació cultural solsonina postcovid. En tant que el sector ha quedat tocat per les restriccions derivades de la pandèmia, es considera important preparar l’arrencada i apostar sobretot per l’oferta cultural local.

Per a la propera trobada de la Taula d’Entitats Culturals, que es convocarà probablement abans de final d’any, s’anima les altres associacions que no van ser-hi divendres a sumar-s’hi per fer més efectiva la fita de crear xarxa i establir complicitats. Tothom que vulgui formar-ne part pot contactar amb la regidoria per correu electrònic a cultura@ajsolsona.cat.

La creació d’aquesta plataforma s’alinea amb una de les propostes plantejades per ApS-CUP fa prop de tres anys en un acte públic sobre la necessitat de dinamitzar la cultura local. Els cupaires destacaven el fet que prop del 60 per cent d’actes de l’agenda cultural anual són organitzats pel teixit associatiu i instaven l’Ajuntament adoptar un rol de coordinació i dinamització.

arxivat sota: , , ,

Banners