Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Les obres del nou tanatori de Solsona es liciten en set lots per afavorir la participació de les pimes

Les obres del nou tanatori de Solsona es liciten en set lots per afavorir la participació de les pimes

Les empreses tenen temps de presentar oferta fins al 17 de desembre

Després d’un llarg procés iniciat durant el mandat passat, l’Ajuntament de Solsona ha publicat la licitació de les obres de construcció del nou tanatori municipal a l’espai de l’antic Club Sant Jordi, a l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre. Si bé el pressupost global és d’1,7 milions d’euros, se’n divideix el contracte en set lots en aplicació del principi de concurrència en els contractes públics i amb la voluntat d’afavorir la participació de les pimes.

El gruix més important del pressupost es destinarà a l’obra general de reforma de l’edifici existent (1.076.470 euros), seguit del de les instal·lacions (474.956). Es preveuen cinc lots més per a material funerari, mobiliari, equip d’audiovisuals de la sala d’actes, cortines i retolació. Els criteris d’adjudicació del primer lot inclouen l’execució de sis millores relacionades amb el condicionament de l’entorn immediat. Les empreses tenen temps de presentar oferta fins al dia 17 d’aquest mes a través de la seu electrònica de l’Ajuntament solsoní.

Aquestes obres, projectades per l’arquitecta solsonina Anna Grau, tindran un termini màxim d’execució de 12 mesos. L’immoble existent, en desús des que l’Espai de la Gent Gran va traslladar-se definitivament al Casal Cívic el gener del 2016, presenta molts desperfectes, causats sobretot per les humitats. El nou equipament tindrà 1.021 metres quadrats de superfície construïda, conservarà l’estructura i continuarà sent de planta baixa. A banda dels espais d’ús intern dels Serveis Funeraris, les instal·lacions tindran tres sales de vetlla, cadascuna amb un pati interior, i una sala de cerimònies civils ampliable pels laterals i la part final en cas que sigui necessari. Així mateix, s’ha previst la possibilitat que per a necessitats futures puguin habilitar-se dues sales de vetlla més.

Aquesta és una de les inversions en equipaments de més envergadura de l’última dècada a Solsona, després de la Biblioteca Carles Morató, que va costar 3 milions d’euros. Només en superarà el cost la construcció de l’Illa Cultural, d’1’8 milions. Per finançar el nou tanatori, les arques municipals rebran una injecció de 545.000 euros de la Diputació de Lleida –a través dels plans de cooperació i de salut i un ajut directe per a aquest tipus de serveis– i 250.000 del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

En el Ple municipal de novembre es va aprovar l’expedient de contractació d’aquesta obra amb els vots favorables del govern (ERC) i del PSC i l’abstenció de Junts per Solsona i ApS-CUP, que consideren la inversió massa elevada. L’emplaçament també és un dels punts de debat entre l’executiu i part de l’oposició. L’alcalde, David Rodríguez, però, sempre ha defensat el seu caràcter cèntric, especialment pel perfil de la majoria d’usuaris i per la proximitat a la catedral. També en pondera l’amplitud, la llum natural, així com la disposició d’una zona verda com a espai de respir i d’un espai d’aparcament.

arxivat sota: ,

Banners