Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Les properes setmanes s’obrirà al públic l’Oficina Jove del Solsonès

Les properes setmanes s’obrirà al públic l’Oficina Jove del Solsonès

Des d’aquest punt, ubicat al Casal de Cultura, s’informarà i s’orientarà sobre salut, educació, participació, habitatge, treball, mobilitat internacional, oci i participació

 

Aquests dies s’està condicionant l’Oficina Jove del Solsonès, que s’ubica a la planta baixa del Casal de Cultura i Joventut, amb la previsió d’obrir-la al públic les properes setmanes. La salut, l’educació, la participació, l’habitatge, el treball, la mobilitat internacional, l’oci i el lleure i la participació seran els eixos sobre els quals aquest servei informarà, orientarà i assessorarà els joves de la comarca.

Des de mitjan octubre, les referents de l’Oficina, les tècniques de Joventut del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona i la informadora juvenil, treballen conjuntament per establir les bases de coordinació i el desplegament dels serveis que s’oferiran. Entre d’altres, es busca establir sinergies i mecanismes per treballar en xarxa entre l’Administració, agents i entitats comarcals que treballen amb joves.

Una prioritat

La creació de l’Oficina Jove respon a una necessitat explícita dels nois i noies del Solsonès. Precisament, va ser una de les tres principals propostes sorgides del procés participatiu que la regidoria de Joventut va impulsar l’any passat amb la coordinació de la consultora Raiels.

Les oficines joves són una iniciativa de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya per posar a l’abast dels joves una xarxa de serveis i equipaments amb la finalitat de facilitar la realització del projecte de vida d’aquest sector de la població, tot millorant la taxa d’emancipació juvenil. Per desplegar-les, la Generalitat ho fa de manera interinstitucional i interdepartamental i conjuntament amb altres administracions (ajuntaments i Consell Comarcal) i agents.

L’objectiu d’aquest punt al Solsonès passa no únicament per convertir-se en un centre que aglutini els serveis adreçats als joves, sinó, sobretot, en un espai de confluència de sinergies entre accions i projectes que es duen a terme a la comarca i que tenen a veure, d’una manera o d’una altra, amb les inquietuds de la població juvenil.

Inauguració el 21 de desembre

El correu electrònic de l’Oficina és solsones@oficinajove.cat i el telèfon, 973980275. Si bé entrarà en servei unes setmanes abans, aquest espai s’inaugurarà oficialment el 21 de desembre amb la presència de Norma Pujol, directora general de Joventut, acompanyada de les autoritats locals i comarcals. 

arxivat sota:

Banners