Llum verda a la segona modificació de crèdit i al compte general de l’Ajuntament de Solsona
El Ple municipal de maig ha aprovat la segona modificació pressupostària de l’any, amb la modalitat de suplement de crèdit per incorporar 183.000 euros, i el compte general de l’exercici passat. Si bé aquest darrer tema va aconseguir la unanimitat dels grups, en la primera l’oposició es va abstenir com a mostra de desacord amb l’acció de govern.
L’ingrés de 183.000 euros a través de diferents subvencions de la Diputació de Lleida es repartirà entre diverses partides de despesa corrent i inversions, tal com va explicar ahir al vespre l’alcaldessa, Judit Gisbert. La més important, de 54.800 euros, correspon a treballs tècnics, com el pla local d’habitatge, el pla de mobilitat, el projecte de la deixalleria i els projectes executius d’urbanització de carrers. 41.500 euros es destinaran a la supressió de barreres arquitectòniques i 35.000, al manteniment de parcs i jardins, als quals se n’hi afegeixen 15.000 per a la equipaments de lleure, entre d’altres.
Precisament l’adequació d’un espai de joc en una parcel·la municipal del carrer de Josep Maria de Sagarra, on es preveu començar a treballar els propers dies, va posar de manifest les discrepàncies entre el govern i el grup de Junts per Solsona sobre la seva idoneïtat. La portaveu, Núria Bonet, va lamentar la seva ubicació en tant que els veïns no ho han demanat, mentre que al proper barri de la Plana sí que hi ha demanda d’aquest tipus d’equipaments.
Zones de lleure on no n’hi ha
L’alcaldessa va recordar que es retira la cistella de bàsquet de la placeta del carrer de J. V. Foix i Alcalde Moles per malestar veïnal i va destacar que “com més equipaments de lleure hi hagi, millor”. Així mateix, al sector de la Plana també se n’hi condicionarà algun. “No hem de veure problemes a l’avançada”, va reblar. Per al regidor d’Urbanisme i Esports, Joan Parcerisa, es tracta de crear zones de lleure on no n’hi ha i es comença a la zona que requereix menys intervenció. “No és just equiparar zona de joc amb font de problemes”, va afegir la regidora d’Infància, Pilar Viladrich.
La resta de previsions entre les quals es distribuiran aquests fons són per a l’adquisició de mobiliari urbà; conservació i reparació d’inafraestructures escolars; neteja de la comissaria; participació ciutadana; gestió dels residus especials; compra de nous desfibril·ladors per col·locar al carrer i millora de la il·luminació i la retolació interior de l’Escola Municipal de Música.
Treballem per Solsona, per la seva banda, es va abstenir en la modificació pressupostària per tres motius: per haver inaugurat la nova comissaria de la Policia Local sense una entrada accessible; pel fet que s’incrementi la partida destinada a dinamitzar el pressupost participatiu sense que s’hagin pogut estudiar diferents opcions, i per preveure una partida que considera massa elevada per a treballs tècnics.
El compte general del 2023, en canvi, va rebre el suport de tots els grups municipals. El resultat pressupostari és de 8.067 euros i el romanent de tresoreria, d’1,3 milions, dels quals 752.613 euros estan compromesos en les inversions d’enguany. Els indicadors pressupostaris posen de manifest, entre d’altres, que el grau d’execució del pressupost en les despeses és del 91,56 per cent.