Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Llum verda al compte general de l’Ajuntament solsoní però amb la crítica de l’oposició al superàvit

Llum verda al compte general de l’Ajuntament solsoní però amb la crítica de l’oposició al superàvit

El juliol es preveu una modificació de crèdit per destinar romanent a diversos projectes

El Ple municipal de Solsona ha aprovat aquest dijous la liquidació del pressupost del 2021 per unanimitat. Aquest punt, però, no ha estat exempt de debat polític, en tant que l’oposició ha coincidit a criticar el superàvit de 347.678 euros, una xifra que considera que s’hauria de destinar a inversió i manteniment.

Ramon Xandri, regidor d’Hisenda, ha destacat el romanent de 900.000 euros; la reducció del rati legal de deute viu fins al 31,14% i l’increment de l’estalvi net, que se situa en el 3,84%. Però els números positius no satisfan tots els grups de la mateixa manera. Per a Junts per Solsona, “sempre és millor tancar el més just possible”. El seu portaveu, Marc Barbens, considera que es podria haver executat, per exemple, la nova comissaria de la Policia Local. Quant al romanent, és del parer que cal destinar-lo “a què la gent visqui millor”. Xandri li va respondre que el juliol hi haurà una modificació de crèdit per incloure diversos projectes que es finançaran amb aquests diners.  

ApS-CUP assevera que els diners no han de quedar-se a tresoreria, sinó invertir-se a la ciutat. A més, la portaveu de la formació, Pilar Viladrich, demana que “no es pensi tant en projectes nous, sinó en manteniment del que tenim”, com per exemple els parcs públics. També comparteix aquesta visió el grup del PSC. “No s’ha de tenir mentalitat d’estalviar”, destaca el portaveu socialista, Mohamed El Mamoun.

El responsable d’Hisenda defensa que es tracta de “ser prudents”. “La nostra pretensió no és estalviar i acumular diners, però sempre cal tancar amb positiu i un rati d’estalvi net que no ens faci córrer el risc de ser intervinguts”, argumenta Xandri.

Banners