Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Llum verda al projecte executiu del tanatori municipal de Solsona

Llum verda al projecte executiu del tanatori municipal de Solsona

El Ple dona el vistiplau al plantejament del nou equipament amb el suport d’ERC, CUP i PSC i l’abstenció de JxS

El Ple de l’Ajuntament de Solsona, dijous passat, ha donat llum verda al projecte executiu del tanatori municipal, un dels equipaments que el govern municipal considera bàsics per a la ciutat des de fa dos mandats. El pressupost de les noves instal·lacions, que s’ubicaran a l’edifici de l’antic Club Sant Jordi, és d’1,7 milions d’euros. A més d’ERC, hi han votat a favor ApS-CUP i PSC, mentre que Junts per Solsona s’hi ha abstingut.  

Per al nou equipament, projectat per l’arquitecta solsonina Anna Grau, es preveu la rehabilitació de l’immoble existent, que conservarà l’estructura. Continuarà sent de planta baixa i s’estructurarà en tres sales de vetlla, cadascuna amb un pati interior i una sala de cerimònies civils que es pot ampliar pels laterals i la part final en el cas que sigui necessari. Per a necessitats futures, hi ha l’opció d’ampliar les dependències amb dues sales de vetlla més, tal com explica la regidora d’Urbanisme, Rosó Barrera.

El tanatori, amb una superfície construïda de 1.021 metres quadrats, també tindrà un vestíbul, serveis, espais administratius i sales restringides per als serveis funeraris. A més, s’ha plantejat com “un equipament molt autosuficient en matèria energètica”, segons Barrera.   

JxS, que en l’aprovació del projecte bàsic, el juliol del 2018, ja va manifestar les seves reserves a l’elevat cost del projecte, sustenta el seu posicionament en diversos arguments. D’una banda, el grup de Marc Barbens continua considerant excessivament car el preu de les noves instal·lacions i és del parer que l’executiu municipal ha tingut temps suficient per buscar alternatives més econòmiques. A més, afirma que el seu finançament “hipoteca altres serveis o necessitats de la ciutat”. Finalment, Junts per Solsona sosté que aquesta ubicació seria més idònia per a altres projectes vinculats al lleure. No obstant això, admet la necessitat de dotar la ciutat d’un nou tanatori, per les males condicions en què es troba l’actual.

“Una decisió difícil”

Per a l’assemblea d’Alternativa per Solsona-CUP el vot ha estat “una decisió difícil”, en paraules de la portaveu, Pilar Viladrich. Però finalment s’ha decantat per donar suport al projecte després d’escoltar les explicacions tècniques de l’arquitecta. Entre altres motius, pel deteriorament progressiu de l’immoble si no s’hi fa aquesta inversió. Així mateix, els cupaires opinen que el projecte de construcció d’un tanatori en aquest espai el va referendar la ciutadania amb el resultat electoral d’ERC en les municipals del 2015. També valora positivament les característiques tècniques del projecte la regidora socialista, Encarna Tarifa, que recorda que el seu grup comparteix l’aposta per destinar el mateix espai a tanatori.  

En la mateixa sessió plenària es va aprovar sol·licitar al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya una subvenció de 250.000 euros en el marc de la convocatòria del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per destinar-los a la construcció del tanatori durant l’exercici del 2020. L’actual tanatori, ubicat en unes instal·lacions del complex sanitari comarcal per a les quals l’Ajuntament paga un lloguer al Consell Comarcal, ha quedat petit des de fa anys i presenta diverses mancances.

Banners