Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Llum verda unànime del Ple solsoní a un pressupost de consens de 10,7 milions per al 2021

Llum verda unànime del Ple solsoní a un pressupost de consens de 10,7 milions per al 2021

Els números creixen gairebé un 12% i les inversions, un 107%

  • L’oposició celebra que s’inclogui una partida per encarregar un estudi de viabilitat d’una piscina coberta
  • Arran de les negociacions entre els grups municipals, es destinaran 150.000 euros del fons de contingència a ajuts per la COVID-19 i a polítiques actives d’habitatge

“Presentem un pressupost responsable, però també ambiciós, preparat per afrontar les necessitats de la societat postcovid i, alhora, il·lusionant perquè afronta reptes i necessitats de la ciutat”. Així es va expressar el regidor d’Hisenda de Solsona, Ramon Xandri, en el Ple d’ahir al vespre, per referir-se a uns números que, per primera vegada almenys en els dos últims mandats, aconsegueix llum verda unànime de la corporació. I és que el que caracteritza aquest el pressupost de 10,7 milions d’euros per al 2021 és la voluntat d’encaixar les peticions de tots els grups municipals, celebrada també pel conjunt de forces polítiques.

El capítol d’inversions és el que més creix, un 107%, amb les obres de l’Illa Cultural, per a les quals l’Ajuntament assumeix directament 700.000 euros; el condicionament de la nova comissaria de la Policia Local, de 225.000 euros,  la millora de la xarxa d’abastament d’aigua, per 145.843 euros, i de la Deixalleria municipal, amb 111.421 euros, entre les principals actuacions. Quant a les regidories, la de Medi Ambient, amb 879.428 euros, és la que puja més significativament (més de 141.000 euros), amb la previsió de la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta el darrer trimestre de l’any.  

Un dels fruits més evidents de la negociació política ha estat destinar 100.000 euros del fons de contingència a ajuts per la COVID-19 i 50.000 a polítiques d’habitatge social. Ramon Xandri va concloure la seva exposició agraint a l’oposició “el compromís i la col·laboració”. Igualment, l’alcalde, David Rodríguez, va posar de relleu que aquest any el pressupost trencarà la dinàmica dels últims anys de reduir endeutament, tenint en compte el context econòmic i social. De fet, s’incrementarà. A més, augmenten els ajuts socials, després de consensuar-ho entre totes les forces.   

Compromís per a un aparcament d’autocaravanes

Junts per Solsona agraeix la voluntat de diàleg de Ramon Xandri i argumenta el seu vot favorable al pressupost pels cinc acords subscrits amb l’executiu. D’una banda, per haver inclòs una partida de 7.000 euros per encarregar un estudi de viabilitat de la piscina coberta, que inclogui també un informe sobre les diferents formes de gestió de l’equipament. També es preveu l’elaboració d’un pla d’usos del Camp del Serra. Així mateix, l’equip de govern s’ha compromès a incorporar el 2021 una partida per condicionar un aparcament d’autocaravanes. D’altra banda, s’obriran les converses per al desenvolupament de nou sòl industrial de Solsona als grups de l’oposició i, finalment, es destinaran 150.000 euros del fons de contingència a ajuts i habitatge.  

En aquesta mateixa línia, ApS-CUP, que reivindica especialment la vigència de les mesures per pal·liar l’impacte socioeconòmic de la pandèmia, també és del parer que s’ha fet l’esforç d’incorporar una sèrie d’accions que considera imprescindibles per donar suport al pressupost. Són la inclusió d’aquests 150.000 euros per a habitatge i ajuts per la COVID; l’estudi per a una piscina coberta per a la promoció de l’esport i la salut, i el finançament d’un pla municipal de cultura amb 12.000 euros.

També la regidora socialista, Encarna Tarifa, va donar suport al pressupost, que li satisfà per la “visió social i ecològica” que ella prioritza. En aquest sentit, posa l’accent en la necessitat de donar resposta no només a famílies i col·lectius vulnerables, sinó també als joves que volen emancipar-se; en la promoció d’energies renovables, amb l’estudi d’instal·lació de calderes de biomassa a equipaments municipals i el canvi de lluminàries; i en l’atenció dels joves que poden patir risc de fracàs escolar.

Precisament, el d’ahir va ser el darrer Ple en què va participar Encarna Tarifa, després d’anunciar la seva renúncia al càrrec per motius personals. Regidora del PSC del 2007 al 2015, amb responsabilitats de govern, i del 2019 fins ara, a l’oposició, va manifestar la seva “tristor”, però també satisfacció, perquè “la vida té aquestes coses, d’anar i tornar”. Tarifa va destacar l’aprenentatge que li ha suposat el seu pas per la política municipal. Per la seva banda, David Rodríguez va expressar-li l’agraïment en nom de tota la corporació i dels treballadors municipals. L’alcalde va elogiar-ne “la defensa dels valors socials i del sector educatiu, com a prioritari, i de la millora de les condicions de vida dels solsonins, en general, i fer-ho sempre amb optimisme”.  

El Ple, que es va celebrar de forma telemàtica, es pot recuperar a Youtube en aquest enllaç: https://youtu.be/uWKmjUoyHUM

Banners