Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Més d’un centenar de persones es beneficien de l’Espai Connectem de l’Agència de Solsona i Cardona

Més d’un centenar de persones es beneficien de l’Espai Connectem de l’Agència de Solsona i Cardona

El 63 % dels 84 usuaris amb un seguiment personalitzat intensiu aconsegueixen feina

S'han fet diverses activitats els últims deu mesos per ajudar en la cerca de feina

Un total de 111 persones ha fet ús de l’Espai Connectem, el projecte desenvolupat durant deu mesos per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) per millorar les possibilitats d’inserció laboral de les persones en recerca de feina. Del total d’usuaris, s’ha fet un seguiment periòdic més intensiu a 84, la major part dels quals ha aconseguit feina o una millora de feina.

Són dades extretes de l’informe de balanç de l’Espai Connectem una vegada tancat el projecte, aquest mes d’octubre. Entre les accions que s’han dut a terme hi ha hagut l’obertura d’un espai de recerca de feina de lliure accés un dia a la setmana tant a Solsona com a Cardona, complementat amb sessions individuals fora de l’horari establert. També s’han organitzat tres itineraris de millora de l’ocupabilitat per tractar temes clau com la identificació del perfil i l’objectiu professionals, l’elaboració d’un bon currículum i els canals de recerca de feina de la zona.

Així mateix, des de l’Espai Connectem s’han programat durant aquest temps cinc activitats, entre tallers, xerrades i la visita a una empresa. Com superar amb èxit una entrevista de feina, els drets laborals, la gestió emocional en el procés de buscar feina i com trobar-la amb més de 45 anys han estat els temes abordats. Paral·lelament, s’ha fet un seguiment intensiu i personalitzat a un grup de 84 participants, dels quals el 63 % ha aconseguit feina o una millora de feina.

Valoració excel·lent

La valoració de les persones ateses per aquest projecte ha estat de 9,8 sobre 10, i d’entre els principals beneficis del servei que han posat de relleu hi ha l’ajuda per millorar el currículum, l’acompanyament en la consulta d’ofertes laborals i com optar-hi i en la realització de tràmits, la motivació i la bona experiència.   

Aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, es va posar en funcionament el desembre de l’any passat sota la coordinació d’una tècnica d’orientació laboral. Per fer-ne ús calia estar inscrit al Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local i estar donat d’alta com a demandant d’ocupació al SOC.

Si bé s’ha tancat l’Espai Connectem, continua actiu el Servei Connectem de l’Adlsolcar per facilitar eines per trobar feina o millorar-la i l’apropament a les empreses del Solsonès i Cardona. S’hi pot contactar per correu electrònic a serveiconnectem@adlsolcar.cat i telefònicament al 973481009 (Solsona) o bé 938692287 (Cardona).

Banners