Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Més de 80 alumnes de 4t d’ESO tanquen la Setmana de l’Ocupació de Solsona amb un joc de pistes als polígons industrials

Més de 80 alumnes de 4t d’ESO tanquen la Setmana de l’Ocupació de Solsona amb un joc de pistes als polígons industrials

Es durà a terme un sorteig entre tot el públic visitant a l’exposició sobre el teixit empresarial del territori instal·lada al Casal Cívic

Més de 80 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Francec Ribalta i l’Escola Arrels de Solsona van participar divendres en un joc de pistes als polígons industrials Pronisa i dels Ametllers de Solsona. Va ser l’activitat de tancament de la primera Setmana de l’Ocupació, que ha tingut per objectiu apropar els joves a l’activitat del teixit empresarial del territori.

En aquest joc, titulat “Descobreix el teu futur”, els participants tenien el repte de trobar respostes a diverses qüestions que obtindrien entrant directament a les empreses dels polígons. Així mateix, l’alumnat de 4t d’ESO va visitar l’exposició “Made in SolCar”, instal·lada al Casal Cívic Xavier Jounou, en què es dona a conèixer l’activitat d’una trentena d’empreses a través del seu producte. Entre tots els alumnes que aquests dies han passat per l’exposició es va sortejar un premi, que consistia a escollir entre dues entrades al Salí de Cambrils, dues visites teatralitzades a Cardona o dues visites guiades a Solsona. El guanyador va ser Robert L., alumne de 4t d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta.

Trobada amb tutors de secundària

Aquestes activitats eren les darreres del programa que ha servit per donar a conèixer les oportunitats laborals actuals i de futur d’algunes companyies del Solsonès, Cardona i Oliana. En el marc dels objectius de la Setmana de l’Ocupació, aquest dijous personal del Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local mantindrà una trobada amb tutors de secundària dels dos centres solsonins per traslladar-los la situació del mercat de treball al territori i les dificultats existents en termes d’ocupació. Entre altres qüestions, es vol intercanviar aportacions sobre els reptes que cal abordar per cobrir perfils professionals que no es troben, per fer front a la fuga de talent i la necessitat d’aprofundir en l’aprenentatge de l’anglès.  

La Setmana de l’Ocupació és una iniciativa desenvolupada per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, a partir d’una idea sorgida de l’espai participatiu de Solsona Co, amb la col·laboració de les empreses i dels centres educatius. És una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

“Made in SolCar” es mantindrà oberta per al públic en general al Casal Cívic Xavier Jounou fins al diumenge de la Fira de Sant Isidre. Entre tots els visitants es durà a terme un nou sorteig. La persona guanyadora també podrà escollir entre dues entrades al Salí de Cambrils, dues visites teatralitzades a Cardona o dues visites a Solsona.

Banners