Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Modesta participació, però de ‘gran qualitat’, al primer Concurs d’àlbums il·lustrats de Solsona

Modesta participació, però de ‘gran qualitat’, al primer Concurs d’àlbums il·lustrats de Solsona

La regidora d’Educació presideix el lliurament de premis en el marc de la revetlla de Sant Jordi

Un total de tres propostes a la categoria familiar, una a la infantil i tres a la juvenil ha fet del primer Concurs d’àlbums il·lustrats de Solsona un certamen amb una participació modesta. Amb tot, el jurat, integrat per tres tècnics de la Biblioteca Carles Morató i el Pla Educatiu d’Entorn, n’ha volgut posar de relleu l’“elevada qualitat” dels treballs presentats, “malgrat ser conscients del risc i la dificultat de convocar un concurs d’aquest tipus”, sobre un gènere encara poc divulgat, al qual es vol donar un impuls especial. El lliurament de premis va tenir lloc divendres a la biblioteca, en el marc de la revetlla de Sant Jordi, i va ser presidit per la regidora d’Educació, Isabel Roca.

En la categoria familiar, per a adults i infants fins a P5, l’obra guanyadora va ser El poder d’Atalanta, de les solsonines Agnès Trilla i Noemí Vilaseca. En el grup infantil, va merèixer-se el premi el treball titulat El regal que volia arribar al seu destí, de Berta Arumí, de Guixers, i Laura Bajona, de Sant Llorenç de Morunys, ambdues de 9 anys. I en la categoria juvenil, es va premiar Món descolorit, de Júlia Arumí i Anastasia Byelikova, d’11 anys i dels mateixos municipis. A banda de les premiades, Julia Fernández i els seus fills, Lluna i Ibai Malé, de Solsona, van recollir un accèssit, per l’acurada realització de la seva obra.

A fi de potenciar la participació a aquest concurs, al qual es vol donar continuïtat en properes edicions, a partir de l’any que ve es convocarà amb més temps i s’organitzarà alguna activitat paral·lela per popularitzar l’àlbum il·lustrat.

Divendres la revetlla de Sant Jordi organitzada a la biblioteca va continuar amb una activitat oberta a tothom a càrrec de les mestres i escriptores Gemma Rosell i Antònia Molero, que van presentar la reedició d’un dels seus contes, La cuca coloraina, i van explicar una peculiar versió de la llegenda de la princesa, el cavaller i el drac.

 

Banners