Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Musicoteràpia inclusiva al Teatre Comarcal de Solsona per a Amisol i afectats d’Alzheimer

Musicoteràpia inclusiva al Teatre Comarcal de Solsona per a Amisol i afectats d’Alzheimer

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell ha realitzat els primers tallers de l’any d’Apropa Cultura a la ciutat

(AUTORIA: OJC) Tallers d'aquest dimecres a Solsona

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) han realitzat aquest dimecres al matí dos tallers de musicoteràpia per a l’associació Amisol i la unitat d’afectats d’Alzheimer de l’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona. El Teatre Comarcal ha acollit les primeres sessions de l’any d’Apropa Cultura a la ciutat, una iniciativa que l’orquestra promou a les terres de Lleida i a la qual Solsona està adherida per mitjà d’un conveni signat per l’Ajuntament.

L’activitat consisteix a oferir tallers amb experiència sensorial i personal envers la música, conduïts per la musicoterapeuta Pilar Planavila. Es complementa amb l’actuació del Quartet Matisse, format per músics de l’OJC, que interpreta un repertori centrat en les necessitats específiques de cada grup de participants, a qui també es dona l’oportunitat de viure la música de forma estimulant en un entorn de proximitat i adaptat.   

Aquests tallers d’Apropa Cultura es duen a terme tres cops l’any a Solsona per fer gaudir de la música col·lectius en situació de vulnerabilitat mitjançant una activitat social i creativa. És una de les propostes inclusives i integradores de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb l’objectiu d’atansar la música a tots els públics.

L’Ajuntament de Solsona es va adherir a aquest programa l’any passat. A banda d’aquest tipus de tallers-concert, el fet de formar part de la xarxa d’equipaments d’Apropa Cultura suposa afavorir l’assistència de col·lectius de persones vulnerables a l’oferta d’arts escèniques i música que s’organitza al Teatre Comarcal i la Sala Polivalent amb la reserva de localitats per a ells a un preu no superior als 3 euros. És el cas de l’obra de teatre musical d’aquest dissabte, Club Monteverdi, per a la qual hi ha set entrades reservades.

arxivat sota:

Banners