Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Neix el Club d’escriptura de la Biblioteca Carles Morató de Solsona

Neix el Club d’escriptura de la Biblioteca Carles Morató de Solsona

Es programen trobades quinzenals dirigides per la filòloga i professora Carme González Graell
Carme González, amb una dilatada experiència en l’àmbit educatiu, s’ha especialitzat en escriptura creativa

Carme González, amb una dilatada experiència en l’àmbit educatiu, s’ha especialitzat en escriptura creativa

Viure l’escriptura com un joc, alhora que se n’aprenen tècniques amb exercicis pràctics per estimular la creativitat. Aquesta és la idea amb què neix el Club d’escriptura de la Biblioteca Carles Morató de Solsona, al qual s’han inscrit onze persones.

El Club d’escriptura, proposat i dirigit per la filòloga i professora d’escriptura Carme González Graell (Barcelona, 1977), començarà les trobades dilluns que ve, dia 15, a les set del vespre a la biblioteca Carles Morató i es programen quinzenalment fins al 17 de juny. La iniciativa és gratuïta i està pensada per a joves i adults als quals els agradi escriure, llegir o compartir les seves inquietuds literàries.

Segons explica Carme González, les sessions estan organitzades amb “exercicis pràctics dissenyats per superar el bloqueig creatiu, familiaritzar-se amb l’escriptura, aguditzar la percepció sensorial i posar en marxa la imaginació”.

Inscripcions fins dissabte

Les inscripcions a aquesta nova activitat es mantenen obertes fins aquest dissabte al matí a la biblioteca, presencialment, per telèfon al 973483839, o bé per correu electrònic a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat. Fins ara s’hi han inscrit onze participants de perfils diversos, des de joves de menys de 30 anys fins a persones jubilades.  

Llicenciada en filologia romànica per la Universitat de Barcelona i amb el certificat d’aptitud pedagògica (CAP), Carme González, veïna de Solsona, ha treballat en el sector de l’educació durant més de vint anys, a més de fer de traductora. Els darrers anys s’ha format en l’ensenyament de l’escriptura creativa i actualment dirigeix una escola d’escriptura creativa en línia per a escriptors principiants de novel·la i relats.

La Biblioteca Carles Morató, que ja ha organitzat anteriorment activitats similars, n’apadrina la seva proposta de creació d’un club d’escriptura obert a tothom. Aquest grup s’afegeix als vuit clubs de lectura de Solsona vinculats a l’equipament: de lectura fàcil en català, de gent gran, de dones, d’anglès, d’italià, d’àlbums il·lustrats, de narrativa i, des d’aquest curs, el jurat infantil del premi Atrapallibres.

Banners