Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Per Setmana Santa la Biblioteca Carles Morató proposa als més petits tallers sobre el llibre d’artista

Per Setmana Santa la Biblioteca Carles Morató proposa als més petits tallers sobre el llibre d’artista

Es duran a terme diàriament de dilluns a dijous amb inscripció prèvia

  • Es treballarà amb material de Kveta Pacovská, Katsumi Komagata i Bruno Munari
  •  A més, dimecres a la tarda el llibreter Esteve Guardiola oferirà una sessió de contacontes oberta a tothom

L’artista italià Bruno Munari deia que “si un infant troba una sorpresa dins un llibre quan és petit, continuarà buscant sorpreses als llibres durant tota la vida”. D’aquesta premissa parteix la voluntat de la Biblioteca Carles Morató de Solsona de programar activitats adreçades al públic més menut amb els llibres d’artista com a reclam. Sota el títol “Per a què serveix un llibre?”, per Setmana Santa organitza quatre tallers, un cada dia, a més d’una sessió de contacontes. La resposta: per sorprendre’ns.

Dilluns 26 a les cinc de la tarda, els infants a partir de 3 anys estan convidats a un taller per conèixer el món de l’artista txeca Kveta Pacovská (1928). S’hi presentarà l’autora, se n’explicaran alguns contes i es faran manualitats amb la tècnica del collage i ceres. L’endemà, dimarts, també a les cinc, els lectors a partir de 5 anys podran conèixer l’obra de l’artista gràfic japonès Katsumi Komagata (1953), amb una activitat final consistent a crear un llibre propi.

Els més petits de tots, de 0 a 2 anys, estan convocats el dimecres a dos quarts d’onze del matí. En aquest cas s’explicaran els Prelibri de l’artista i dissenyador italià Bruno Munari (1907-1998), material didàctic en format de llibre amb informació sensorial. Dijous a les cinc de la tarda es durà a terme l’activitat “Per a què serveix un llibre?”, oberta a infants de 3 a 10 anys, en el decurs de la qual s’explicaran diferents contes i es crearà un llibre.

Són propostes que donen continuïtat a les Jornades del Llibre d’Artista, creades la tardor passada per promoure aquest gènere. Ja aleshores s’hi van donar a conèixer els mateixos autors, principals representants d’aquest tipus de literatura en l’escena internacional. Tots aquests tallers són gratuïts, però de places limitades, per la qual cosa cal inscriure-s’hi prèviament a la biblioteca, presencialment, per telèfon (973483839), o bé per correu electrònic (biblioteca.solsona@ajsolsona.cat).

A banda d’aquestes activitats, dimecres a les cinc de la tarda a les mateixes instal·lacions el mataroní Esteve Guardiola, un llibreter que s’autodefineix com a “traginer de contes”, oferirà una sessió de contacontes oberta a tothom.

 

Una trentena de famílies informades directament

Aquestes activitats de Setmana Santa s’emmarquen dins el programa de la Biblioteca Carles Morató “Creixem llegint, creixem junts”, adreçat a les famílies amb fills de 0 a 5 anys, per promoure l’hàbit lector i desvetllar el gust per la lectura des de ben petits. En marxa des de la tardor passada, les famílies que s’hi inscriuen, gratuïtament, reben una motxilla plena de guies temàtiques i recomanacions per a la lectura, a més d’altres documents, i són informades per correu electrònic de totes les activitats que s’organitzen per als seus fills al llarg de l’any. Fins a dia d’avui se’n beneficien 34 infants.

Banners