Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Recorregut per l’obra poètica de Vallverdú a Solsona amb un espectacle per a tots els públics

Recorregut per l’obra poètica de Vallverdú a Solsona amb un espectacle per a tots els públics

Cassigalls interpreta Bestiolari inèdit aquest divendres a les set del vespre a la biblioteca

Cartell de l'última cita de l'Any Vallverdú a Solsona

Aquest divendres a les set del vespre la biblioteca Carles Morató acull l’acte central de l’Any Vallverdú a Solsona amb l’espectacle per a tots els públics Bestiolari inèdit. Contrapunt poètic, a càrrec de la companyia Cassigalls. Serà una cita d’entrada lliure organitzada amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Bestiolari inèdit és un recorregut per l’obra poètica de l’escriptor lleidatà centenari. Cassigalls parteix dels poemaris publicats per Josep Vallverdú en la seva maduresa. Més enllà del seu primer poemari, intitulat Poemes del gos (1977), el guió de l’espectacle poua de tot un aplec de llibres, que van des de De signe cranc (2009), Bestiolari 1(2010), Argila (2014) i Ronda de boires (2016), fins a Bestiolari 2 (2017), A ull nu (2018), Pa de forment (2020) i Atresorat silenci (2022).

Amb aquest espectacle culminen les propostes de l’Any Vallverdú a Solsona. A l’estiu, va poder visitar-se a la biblioteca una petita exposició itinerant sobre la vida i obra del pare del Rovelló. A més, el Club de lectura de la gent gran ha aprofundit en la seva figura de la mà del llibre Tu, Vallverdú. Entrevista a una vida, de Francesc Canosa (2022). L’objectiu de l’Any Vallverdú ha estat aprofitar la commemoració del centenari per difondre tota l’obra de l’autor en els diferents gèneres que ha cultivat.

Reconegut amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, el primer Premi Trajectòria de Creixell.Crims i el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, entre moltes altres distincions, i doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida, Josep Vallverdú és un dels autors més prolífics de la literatura catalana. Especialment popular per la seva trajectòria en la literatura infantil, ha publicat obres com a narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista.


Acte:
Espectacle ‘Bestiolari inèdit. Contrapunt poètic’, de la companyia Cassigalls
Dia: divendres primer de desembre
Hora: 19 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató
Entrada: gratuïta

Banners