Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Rosó Barrera manté les regidories d’Urbanisme i Serveis sense dedicació ni retribució

Rosó Barrera manté les regidories d’Urbanisme i Serveis sense dedicació ni retribució

Judit Gisbert i Ramon Xandri es repartiran la gestió de les seves àrees

La regidora d’Urbanisme, Obres públiques i Serveis municipals de Solsona, Rosó Barrera, s’ha reincorporat, els matins, a la feina d’oficina tècnica que tenia abans d’entrar al consistori. D’aquí que, tot i mantenir les regidories, hagi renunciat a la dedicació del 70 per cent de la jornada a l’Ajuntament i a la remuneració que percebia des del començament del mandat –se l’indemnitzarà per l’assistència a les juntes de govern, plens i comissions. De totes maneres, assegura que a les tardes continua fent reunions amb els tècnics municipals de les seves àrees.

Dijous, el Ple va aprovar la modificació del cartipàs. A partir d’ara, l’alcaldessa, Judit Gisbert, assumeix directament la gestió de la regidoria d’Urbanisme i Obres Públiques, mentre que el segon tinent d’Alcaldia, Ramon Xandri, s’ocuparà del Servei Municipal d’Aigua.

Aquest punt va rebre els vots favorables del govern municipal (ERC) i l’abstenció de l’oposició. Els més crítics van ser els cupaires, que qüestionen el fet que al començament del mandat es considerés necessària una dedicació del 70 per cent de la jornada de la regidora Rosó Barrera i que ara la substitueixin dues persones que no tenen la seva qualificació professional. Igualment, constaten una “sobrecàrrega d’algunes figures del govern municipal”, segons la portaveu d’ApS-CUP, Pilar Viladrich.

Canvi a la Mancomunitat

En el mateix Ple, es va aprovar nomenar Rosó Barrera representant del consistori solsoní a la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès (MAAS) –càrrec que havia ocupat el mandat passat– arran de la renúncia de Pilar Viladrich l’agost passat. La portaveu d’ApS-CUP va argumentar els motius de la decisió de l’assemblea local del partit, que atribueixen a “una falta de transparència i d’informació del govern envers l’oposició”. “Molts temes ens arriben cuinats al Ple, sense pràcticament marge de canviar res”, va lamentar. A més, en el plenari de juliol Viladrich creu que es va faltar el respecte als regidors de la seva formació.

El canvi de representant a la MAAS va rebre el suport dels regidors republicans, els vots contraris de Junts i PSC i l’abstenció d’ApS-CUP. El portaveu de Junts, Marc Barbens, va expressar el malestar que suposa al seu grup el fet que no s’hagi informat fins ara d’aquesta decisió si la renúncia de Viladrich es va produir a l’agost. “És un canvi sensible perquè es trenca un pacte del consistori”, va dir Barbens, que també va trobar a faltar que se’ls oferís la possibilitat de participar-hi. Junts va demanar al govern un “canvi de tarannà” perquè “l’oposició es pugui sentir més inclosa en la gestió del dia a dia”. El regidor socialista, Mohamed El Mamoun, va coincidir amb aquesta opinió i va aprofitar per reclamar més informació i transparència.    

Banners