Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / S’obren les inscripcions per formar part del ball de bastons i dels cavallets de la Festa Major solsonina

S’obren les inscripcions per formar part del ball de bastons i dels cavallets de la Festa Major solsonina

És una convocatòria oberta als infants nascuts entre el 2009 i el 2013 i empadronats a Solsona
Imatge del ball dels cavallets de Víctor Pisa, 2n premi del Concurs de Fotografia de la Festa Major del 2018

Imatge del ball dels cavallets de Víctor Pisa, 2n premi del Concurs de Fotografia de la Festa Major del 2018

Tot i la incògnita que plana encara sobre com afectarà la celebració de la Festa Major –del 7 al 10 de setembre– la COVID-19, l’Agrupació de Geganters de Solsona, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, obre les inscripcions per als infants interessats a entrar a formar part del ball de bastons i els cavallets. Les condicions són les mateixes que els darrers anys i, en cas que el nombre de sol·licitants sigui superior al de places vacants, es durà a terme una selecció mitjançant sorteig. És una convocatòria oberta als infants nascuts entre el 2009 i el 2013 i empadronats al municipi.

El ball de bastons accepta mainada que durant aquest any compleixi almenys 7 anys i no en tingui més de 10, mentre que per als cavallets es busquen nens  nenes que enguany compleixin entre 11 i 14 anys. Es demana un temps mínim de permanència al grup de dos anys. Cada ball l’integren nou infants simultàniament, si bé sempre hi ha més balladors per fer rotació de grups.

Fins al 24 de juliol

Les inscripcions es poden fer per correu electrònic a cultura@ajsolsona.cat, o bé presencialment a l’OAC de l’Ajuntament fins al 24 de juliol. La data fixada per al sorteig d’admissió de sol·licitants, en cas que no hi hagi suficients places lliures, serà el 31 de juliol també a la casa consistorial. Les persones que no hagin pogut accedir a la comparsa, un cop realitzat el sorteig, hauran de tornar-se a inscriure en futures convocatòries, ja que les llistes no es mantenen d’un any per l’altre.

Tant el ball de bastons com els cavallets estan catalogats com a elements patrimonials d’interès nacional des que el 2008 la Generalitat de Catalunya va declarar la Festa Major Festa patrimonial d’interès nacional. L’Agrupació de Geganters demana als membres del ball de bastons i els cavallets el compromís d’assistir als assaigs i qualsevol altra convocatòria de l’entitat, tenir cura dels vestits i mantenir un comportament adient en totes les actuacions.

arxivat sota: ,

Banners