Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona alia cultura, petit comerç i alumnes durant el Mes de la Poesia

Solsona alia cultura, petit comerç i alumnes durant el Mes de la Poesia

Un centenar d’establiments exposen haikus personalitzats realitzats per les escoles

  • El dimecres 21 la Biblioteca Carles Morató acull un recital poètic i musical amb la col·laboració d’escoles i entitats
  • Es posa en marxa un concurs relacionat amb la iniciativa dels comerços

A partir d’aquesta setmana i fins a final de març, Solsona alia cultura, petit comerç i infants i joves. Ho fa a través del Mes de la Poesia, una iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura i la Biblioteca Carles Morató amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament Local i el Consorci per a la Normalització Lingüística. La iniciativa més destacada és el projecte “Poesia als comerços”: un centenar d’establiments de la ciutat exposen als aparadors pòsters personalitzats amb haikus que ha realitzat alumnat de primària de les tres escoles solsonines.

Cada establiment adherit té un pòster amb un muntatge de haikus –estrofes pròpies de la poesia tradicional japonesa que consten de tres versos de cinc, set i cinc síl·labes– i una il·lustració realitzada pel tècnic municipal Víctor Pallarès. Els autors són més de 450 alumnes d’Arrels, Setelsis i El Vinyet. Amb “Poesia als comerços” es vol promoure el gust per la poesia, atraure els vianants als aparadors comercials i enfortir els vincles del teixit comercial i del carrer amb la biblioteca. Amb aquest triple objectiu també s’organitza el concurs complementari “Juguem a fer haikus”, adreçat a infants de primària i les seves famílies.

Una altra cita serà el Dia Mundial de la Poesia, dimecres vinent a les set de la tarda, al qual Solsona s’adhereix per vuitè any consecutiu. L’Ajuntament, la Biblioteca Carles Morató i el Consell Comarcal del Solsonès organitzen un recital poètic i musical al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca amb la col·laboració de l’Aula d’Extensió Universtiària, Òmnium Cultural del Solsonès, el Club de lectura de la gent gran, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Centre de Formació de Persones Adultes del Solsonès, l’Escola Municipal de Música, les escoles El Vinyet i Setelsis i l’Institut Francesc Ribalta.

En aquest acte, obert a tothom, es llegirà en diversos idiomes el poema “La poesia”, del poeta i traductor Marc Granell, que es pronunciarà arreu del territori de parla catalana on se celebrarà la jornada. S’hi recitaran també altres poemes, que s’intercalaran amb la interpretació de temes musicals. Enguany participa al Dia Mundial de la Poesia a Solsona la il·lustradora Anna Terricabras, que en el decurs de l'acte crearà una obra a partir del que li inspirin els versos de Granell.

Mostra de poemaris i exposició de dibuixos

També en el marc del Mes de la Poesia, aquest divendres a les set de la tarda la Biblioteca Carles Morató acull un recital de presentació del poemari de la barcelonina Marta Pérez Un segon fora del dubte (Gregal, 2016). A més, a l’entrada d’aquest equipament hi ha una mostra de poemaris per a lectors de totes les edats. Així mateix, fins a final de mes al saló de les Homilies d’Organyà hi haurà instal·lada una exposició de dibuixos inspirats en el poema de Marc Granell realitzats per l’alumnat de 3r i 4t de les escoles Setelsis i El Vinyet.

Banners