Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona amplia les opcions subvencionables per a la promoció de l’activitat empresarial

Solsona amplia les opcions subvencionables per a la promoció de l’activitat empresarial

L’Ajuntament obre la convocatòria aquesta setmana i hi ha temps de presentar sol·licituds fins al 30 de setembre
L’any passat es van acollir a aquesta convocatòria 23 establiments. A la foto, un de nova creació al carrer de Sant Llorenç

L’any passat es van acollir a aquesta convocatòria 23 establiments. A la foto, un de nova creació al carrer de Sant Llorenç

Les activitats econòmiques de nova creació a Solsona, els establiments a peu de carrer que facin una inversió en modernització i els projectes d’autoocupació poden presentar-se des d’aquesta setmana a la convocatòria anual d’ajuts de la regidoria de Desenvolupament Local. Per a aquest exercici, com a novetats, s’elimina la línia de subvencions per a la creació de llocs de treball i s’amplien les opcions subvencionables en la línia de millora de negocis existents.  

Així, a grans trets, es poden acollir a aquests ajuts reformes d’obra menor fetes a l’interior de l’establiment o a la façana; despeses vinculades al mobiliari o la tecnologia no fungible; millores en la senyalització del producte; substitució de la retolació exterior; millora de l’accessibilitat tant física com digital; millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat de l’establiment; digitalització del comerç amb la creació de pàgines web, perfils a les xarxes socials, campanyes de promoció, creació de botigues i catàlegs en línia i aplicacions mòbils, entre d’altres.

Les modificacions de les bases responen a la conjuntura econòmica actual i les diferents reformes legislatives, tal com explica el tècnic de dinamització comercial de l’Agència de Desenvolupament Local, Aleix Solé. Per això “s’ha cregut oportú reforçar la modernització del comerç per donar-li robustesa i competitivitat”. Les activitats que s’acullin a aquesta línia poden rebre una subvenció de fins al 40% de la despesa amb un import màxim de 1.000 euros; per a les empreses que iniciïn l’activitat, fins al 30% del cost d’inversió amb un màxim de 1.500 euros, i les persones que es donin d’alta d’autònoms poden veure cobert fins al 65% de la quota dels primers dotze mesos.

40.000 euros per repartir

L’import màxim de la subvenció per beneficiari és de 3.000 euros i la regidoria té reservada per a aquesta convocatòria una partida de 40.000 euros, que es concedeixen en règim de concurrència competitiva. En el barem de puntuació, es tindran en compte criteris socials (amb preferència per als perfils de difícil inserció); de gènere i ambientals.

Hi ha temps per presentar les sol·licituds fins al 30 de setembre i s’han de cursar preferiblement a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Solsona. Les instruccions per fer-ho, les bases i l’enllaç del tràmit electrònic es poden consultar a https://www.adlsolcar.cat/punt-empresa/ajuts-subvencions/. L’any passat es van subvencionar un total de 23 activitats econòmiques. L’objectiu d’aquests ajuts és incentivar el desenvolupament local i l’activitat econòmica  mitjançant la creació de noves empreses i la modernització de comerços al detall i serveis existents.  

Banners