Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona aplica un tractament fitosanitari a l’arbrat del nucli antic, la zona del Camp i el Vall Calent

Solsona aplica un tractament fitosanitari a l’arbrat del nucli antic, la zona del Camp i el Vall Calent

Es recomana tancar balcons i finestres mentre duri l’operació, la matinada de divendres

La regidoria de Parcs i Jardins de Solsona ha detectat la presència de la plaga del tigre del plàtan (Corythuca ciliata) a bona part de plataners del centre, motiu pel qual s’ha programat l’aplicació d’un tractament fitosanitari la matinada de dijous a divendres d’aquesta setmana. Començarà aproximadament a la una i finalitzarà previsiblement entre les tres i les quatre del matí.

Aquesta vegada el tractament afecta una zona àmplia del municipi: el passeig del Pare Claret, la plaça del Camp, el nucli antic (places de Sant Isidre, Sant Pere, Sant Joan i la Catedral) i el Vall Calent. Tot i que l’empresa especialitzada que es contracta utilitza un producte autoritzat pels departaments d’Agricultura i Salut, per tal d’evitar molèsties i riscos per a la salut es recomana al veïnat d’aquests indrets que tanqui finestres i balcons i que no deixi animals domèstics a l’exterior durant les hores del tractament. En cas de pluja, la mesura s’ajornarà fins a la matinada del dimarts 3 de setembre.

El tigre del plàtan és un insecte que provoca la decoloració de les fulles i la defoliació prematura dels arbres, si bé la principal molèstia la perceben els vianants i els usuaris de diverses terrasses d’establiments. L’any passat va aparèixer més tard en el calendari i no va ser necessari realitzar el tractament. Enguany, però, s’ha considerat oportú posar-hi remei abans de Festa Major.   

arxivat sota:

Banners