Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona aposta pel món oníric d’Alea Teatre per a les cites familiars nadalenques

Solsona aposta pel món oníric d’Alea Teatre per a les cites familiars nadalenques

Els dies 30 i 31 de desembre la sala polivalent acollirà el campament reial, on dur la carta

Cada any per festes l’Ajuntament de Solsona intenta introduir novetats en el format de les convocatòries nadalenques per al públic familiar. Enguany la visita dels patges es converteix en un campament reial a la sala polivalent amenitzat per la companyia teatral cerverina Alea Teatre els dies 30 i 31 de desembre. També oferirà un espectacle de carrer itinerant el dia 3 de gener.

Alea Teatre és una companyia amb més de vint anys d’experiència en espectacles de gran format, com l’Aquelarre de Cervera, itinerants, familiars i recreacions i animacions. A Solsona arribarà els dies 30 i 31 per a una visita als patges dinàmica. El públic serà convidat a fer un recorregut amb actuacions pel campament de tots els emissaris i altres ajudants dels Reis d’Orient. Coneixeran espais com la fàbrica de les joguines i la zona dels carboners, fins arribar a lliurar als patges la carta adreçada a Ses Majestats.

La visita, d’entrada lliure, es podrà fer el divendres 30 d’onze a dos quarts de dues i de quatre a vuit i el dissabte 31 de dos quarts d’onze a dos quarts de dues. S’accedirà al campament per grups de persones. Per fer més dinàmica l’espera, al vestíbul de la sala polivalent hi haurà un espai habilitat amb contes, jocs, dibuixos per pintar i, fins i tot, cartes per fer per a aquells que vagin a última hora. En el marc de la campanya per a un Nadal inclusiu, aquesta activitat disposarà d’una cua per a infants amb diversitat funcional.   

Aquesta proposta és organitzada per les regidories d’Educació i Cultura amb la col·laboració de Tatrau Escola de Teatre, infants i adults a títol individual, la Comissió de Reis, El Sis, la Unió de Botiguers i Comerciants i la Biblioteca Carles Morató.

Així mateix, el dimarts 3 de gener, Alea Teatre representarà l’espectacle itinerant Atlantis, inspirat en la mitologia històrica de l’Atlàntida. Sortirà a dos quarts de set de la tarda de la plaça de l’U d’Octubre, passarà pel passeig del Pare Claret i el carrer del Castell fins arribar a la plaça Major i tornar pel mateix itinerari.

Sorpreses en la cavalcada

Però el moment culminant d’aquestes dates per a la immensa majoria d’infants es fa esperar fins al 5 de gener amb l’arribada dels Reis d’Orient. Com sempre, ho faran per l’avinguda del Cardenal Tarancón a partir de dos quarts de set de la tarda. Després de tres anys, l’Ajuntament i la Comissió de Reis recuperen el recorregut pel passeig i l’al·locució del rei Melcior des de la capelleta de la plaça de Sant Joan. Ses Majestats baixaran del vehicle al portal del Castell, des d’on es desplaçaran a peu fins a la plaça de Sant Joan i, d’allà, fins a la catedral.

Enguany s’han invertit uns 20.000 euros en la renovació de la cavalcada amb novetats que la ciutat manté com a sorpresa. Així mateix, s’amplia la comitiva amb més patges reials. L’organització recorda a les famílies que poden assajar la cançó que s’està convertint en l’himne d’aquesta cita des que es va celebrar el musical del 2021 amb el vídeo que hi ha penjat a Youtube (https://youtu.be/4zZKoHg4Yfs).

Per donar escalf als Reis en la seva parada a la ciutat, a Solsona l’Ajuntament i la Comissió de Reis mobilitzen l’Agrupament Escolta Pare Claret, l’Esplai Riallera, Amisol, el Centre Excursionista del Solsonès, el Consell Comarcal, les escoles de primària, l’Escola de Dansa, la Fundació Volem Feina, l’Orquestra Patinfanjàs, Tatrau Escola de Teatre, els Trabucaires de Solsona i altres ciutadans a títol particular.

arxivat sota: , , ,

Banners