Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona apropa els joves al teixit empresarial del territori amb la primera Setmana de l’Ocupació

Solsona apropa els joves al teixit empresarial del territori amb la primera Setmana de l’Ocupació

Una exposició oberta al públic en general mostra els productes de prop d’una trentena d’empreses del Solsonès, Cardona i Oliana

Aquest divendres es tanca a Solsona la Setmana de l’Ocupació, una nova iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona que ha apropat l’alumnat de secundària de la capital del Solsonès al teixit empresarial del territori a través de diferents activitats. Una de les accions, l’exposició “Made in SolCar”, romandrà oberta al Casal Cívic Xavier Jounou per al públic en general fins a la Fira de Sant Isidre.

Durant aquesta setmana, 110 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta i l’Escola Arrels Secundària han realitzat visites a empreses de Solsona i Olius de diferents sectors. L’alumnat ha pogut escollir l’empresa en funció de les seves preferències personals. En cada visita, un treballador ha guiat els joves i els ha explicat el funcionament de l’empresa i els seus processos, així com els llocs de treball que hi ha, els perfils professionals que s’hi necessiten actualment o en un futur, i les competències i la formació que s’hi requereixen. Han participat en aquesta acció Famatec, Fytisa, l’Hospital Pere Màrtir Colomés, Motocard, Simet i Textil Olius.

Paral·lelament, diversos cursos dels dos centres de secundària han visitat l’exposició “Made in SolCar”, realitzada per l’Agència de Desenvolupament Local amb la col·laboració del teixit empresarial. S’hi mostra el producte que es fabrica en prop d’una trentena d’empreses del Solsonès, Cardona i Oliana, majoritàriament, del sector industrial.

Si bé aquesta instal·lació s’ha dissenyat pensant en els joves als quals s’adreça, a partir d’aquest divendres també estarà oberta a tot el públic. Es pot veure fins al diumenge de la Fira de Sant Isidre, el 13 de maig, a la planta soterrani del Casal Cívic Xavier Jounou en l’horari d’obertura de l’equipament, de dilluns a divendres de nou del matí a nou del vespre i el dissabte de la fira, de deu a dues i de tres a set i el diumenge, de deu a dues.     

Una idea del Solsona Co

La Setmana de l’Ocupació sorgeix de la inquietud manifestada en el si de la taula d’empresa de l’òrgan participatiu Solsona Co sobre la manca de coneixement del teixit empresarial del territori per part de la població i de la necessitat de revertir la situació.

Una altra activitat que hi havia inicialment programada aquest divendres era un joc de pistes per als alumnes de 4t d’ESO per descobrir l’activitat de comerços de Solsona i altres negocis dels polígons industrials. Amb tot, s’ha decidit suspendre’l a causa de les previsions del temps i es buscarà una nova data amb els centres educatius per a més endavant.  

 

 

Banners