Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona commemora la Setmana d’Europa amb l’adaptació teatral d’un text de George Steiner

Solsona commemora la Setmana d’Europa amb l’adaptació teatral d’un text de George Steiner

Diumenge a les set de la tarda l’actor de teatre, televisió i cinema Òscar Intente interpreta un monòleg musicalitzat per Ferran Martínez

Aquest diumenge, dia 5 de maig, a les set de la tarda, arriba al Teatre Comarcal de Solsona la gira de l’obra La idea d’Europa. L'actor de teatre, televisió i cinema Òscar Intente dirigeix i interpreta un monòleg musicalitzat per Ferran Martínez basat en el text de títol homònim de George Steiner. Aquest muntatge, d'entrada lliure, és una iniciativa per commemorar la Setmana d'Europa a Catalunya.

Òscar Intente recupera les reflexions del crític i escriptor George Steiner (París, 1929) sobre l'home europeu contemporani i els seus esforços per preservar el seu patrimoni davant la globalització del món plasmades a la conferència "La idea d'Europa" amb un monòleg homònim. El muntatge s'acompanya de l'acompanyament musical de l'acordionista Ferran Martínez.

El text de Steiner parteix del qüestionament del significat de ser europeu en un món globalitzat, i en el qual Europa intenta recuperar el seu patrimoni intel·lectual i cultural per tornar a imaginar la seva identitat. La gira de La idea d'Europa coincideix amb la Setmana d’Europa, quan es commemoren la creació del Consell d’Europa, el 5 de maig de 1949, i la declaració de Robert Schuman, en la qual l'aleshores ministre d'afers exteriors de França va proposar la creació d'una comunitat europea del carbó i l’acer. 

Aquesta obra, d'entrada gratuïta, arriba a Solsona de la mà de l'Observatori Europeu de Memòries (Eurom) de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona i l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Hi col·laboren l'Ajuntament de Solsona i el Centre d'Estudis Lacetans. La presentació del muntatge anirà a càrrec del solsoní Jordi Guixé, director de l'Eurom.

arxivat sota:

Banners