Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona demana atraccions més inclusives a partir d’aquest Carnaval

Solsona demana atraccions més inclusives a partir d’aquest Carnaval

El govern municipal es fa seva una proposta de la CUP i requereix als firaires que apaguin llums i música durant tres hores al dia

L’Ajuntament de Solsona ha requerit als titulars de les atraccions que s’instal·laran al Camp del Serra per Carnaval que s’ajustin a una nova mesura pensada per al públic infantil amb hipersensibilitat. Es tracta de funcionar sense música ni llums de dotze a dos quarts de dues i de quarts de cinc a sis els dies en què no hi ha escola, de divendres a dilluns.

D’aquesta manera, el govern municipal ha recollit la proposta plantejada pel grup d’ApS-CUP en l’últim Ple per oferir l’oportunitat de gaudir de les atraccions a aquells infants hipersensibles, com per exemple amb TEA (trastorn de l’espectre autista). En ser la primera vegada que s’aplica aquesta mesura, s’ha demanat una aturada de la música i els llums durant tres hores i, a partir de l’experiència d’aquest any, s’estudiarà com mantenir-la o ampliar-la en properes ocasions.

D’altra banda, la Policia Local també ha recordat als responsables de les atraccions els horaris que cal complir. Per garantir el descans dels veïns, se’ls exigeix reduir el volum de la música a partir de les deu de la nit i aturar-la definitivament a les onze aquest dijous i de diumenge a dimecres, i divendres i dissabte, a les dotze de la nit. L’activitat sense música pot continuar divendres i dissabte fins a la una de la matinada i la resta de dies, fins a les dotze.  

arxivat sota: , ,

Banners