Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona desplega un projecte per dignificar el treball de cures a la llar

Solsona desplega un projecte per dignificar el treball de cures a la llar

La propera activitat és una xerrada sobre els drets i deures laborals i contractació el dia 22
Presentació del programa el març passat en el si de la taula de treball publicoprivada del sector dels serveis a la gent gran del Solsonès

Presentació del programa el març passat en el si de la taula de treball publicoprivada del sector dels serveis a la gent gran del Solsonès

Amb la finalitat de dignificar la tasca de les persones que es dediquen professionalment al treball de cures a la llar, l’Ajuntament de Solsona, per mitjà de l’Agència de Desenvolupament Local, desplega enguany el projecte “El valor de cuidar”. Entre altres accions, s’ha entrevistat una trentena de dones de Solsona, s’està creant una borsa de treball especialitzada i s’organitzen xerrades, la propera de les quals serà dimecres vinent, i sessions formatives.

El projecte “El valor de cuidar”, impulsat i implementat des de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, s’adreça tant al col·lectiu de cuidadores com a les famílies que tenen persones en situació de dependència a càrrec. Se’ls ofereix un espai d’acompanyament, assessorament en diferents àmbits, com el jurídic, el laboral, d’acreditació de competències i d’oferta formativa.              

Des del febrer i per a un període de nou mesos, s’ha contractat una tècnica per desplegar aquesta iniciativa, íntegrament subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa de Treball als barris. Entre altres objectius, ha de contribuir a la professionalització i la millora de les condicions laborals de les persones que treballen en l’àmbit de les cures; identificar les necessitats de les persones cuidadores i de les que requereixen aquest suport en la vida diària, i sensibilitzar la població local en relació a l’economia de les cures.

La propera activitat està programada per al dimecres 22 de maig a dos quarts de quatre de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató. Montse Mas i Roser Camps, de la Gestoria Mas, impartiran una sessió informativa per explicar els drets i deures laborals de les persones dedicades a les cures a la llar i com contractar-les a partir d’una informació legal actualitzada.

Aquesta és una xerrada oberta a tothom, però especialment adreçada a  cuidadors i cuidadores i a famílies a càrrec de persones en situació de dependència. Es demana confirmació d’assistència per correu electrònic, a elvalordecuidar@adlsolcar.cat , o bé per telèfon al 973481009 (Carol).

El valor de cuidar” s’ha presentat a sis entitats de la comarca, entre les quals hi ha els serveis socials, Volem Feina, Creu Roja, GIGA i Càritas Arxiprestal, per col·laborar en la informació i derivació d’usuaris. També s’ha donat a conèixer en el si d’una de les sessions de la taula de treball publicoprivada del sector dels serveis a la gent gran del Solsonès dins el Pla comarcal d’envelliment km 0 del Solsonès.

Banners