Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona destina un espai de 1.700 metres quadrats a zona d’esbarjo canina

Solsona destina un espai de 1.700 metres quadrats a zona d’esbarjo canina

L’Ajuntament signa convenis de col·laboració amb els titulars de tres finques del barri de la Plana

Aquest mes  la regidoria de Medi Ambient de Solsona ha senyalitzat la zona d’esbarjo canina de la ciutat, una àrea delimitada per una tanca que comprèn tres finques del barri de la Plana amb accés pel carrer del Metge Cots. Sumen més de 1.700 metres quadrats de superfície pensats perquè els animals hi puguin córrer i jugar lliurement sense generar molèsties, sense risc de ser atropellats i amb la possibilitat de socialitzar-se amb altres gossos.

Si bé ja hi ha usuaris que fan ús de l’espai, la brigada municipal hi està instal·lant aquests dies elements urbans, com un dispensador de bosses per a la recollida de les deposicions i algun banc per a les persones responsables dels gossos. Tal com indica el rètol de l’entrada al tancat, és obligatori recollir els excrements i llençar-los a la paperera que s’ha col·locat al costat de l’accés (les sancions per no fer-ho poden ser de fins a 600 euros). D’altra banda, el consistori recorda als usuaris que no es poden deixar els gossos en aquesta àrea i absentar-se’n.

Per tal d’habilitar aquest espai, el consistori va consultar el parer dels representants de l’Associació de Veïns de Sant Antoni de la Plana i va signar un conveni de col·laboració amb cadascun dels titulars dels tres terrenys urbans contigus que s’hi destinen. Tal com recull l’acord, l’Ajuntament “és conscient de la mancança d’espais per a què els gossos de la ciutat puguin campar lliurament i vol donar-hi una solució”.

Amb aquests convenis, els propietaris autoritzen l’Ajuntament a destinar l’espai a àrea d’esbarjo canina i, com a contrapartida, se’ls abonarà l’import de l’IBI. A canvi, el consistori s’ha fet càrrec de desbrossar l’indret i col·locar-hi els elements urbans necessaris. A més, n’assumirà el manteniment, la neteja i la desinfecció periòdica.    

arxivat sota:

Banners