Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona es converteix durant dos dies en la capital catalana de la jardineria

Solsona es converteix durant dos dies en la capital catalana de la jardineria

El fòrum professional del sector se celebrarà a la Sala Polivalent els dies 8 i 9 de març amb una previsió de mig miler d’assistents

Mig miler de persones, entre professionals i alumnes, és previst que es reuneixin a Solsona els dies 8 i 9 de març amb motiu del Fòrum Professional de Jardineria, que concentrarà el gruix del programa a la Sala Polivalent. Organitzada pel Gremi de Jardineria de Catalunya conjuntament amb l’Escola Agrària del Solsonès i l’Institut Francesc Ribalta, amb el suport de l’Ajuntament, la convocatòria consistirà en una jornada tècnica, l’assemblea anual del gremi, una fira del sector, el concurs Catskills de jardineria i tallers diversos, entre altres activitats  

L’edició d’enguany duu per títol “La Metamorfosi. Canvi i oportunitat en el model de jardineria” i abordarà l’evolució del paradigma del jardí, públic i privat, durant els darrers trenta anys. Les inscripcions al fòrum encara estan obertes, però el Gremi de Jardineria confia que hi participin 500 persones o més, una xifra que pot incrementar-se en funció de l’alumnat que hi portin les escoles de jardineria del país –hi ha 14 centres que imparteixen cicles de jardineria, a més d’altres amb PFI.

L’escenari principal d’aquesta trobada serà la Sala Polivalent, si bé a la plaça de l’U d’Octubre s’hi muntarà una minifira de patrocinadors i proveïdors i a l’aparcament posterior, al carrer de la Sardana, el concurs Catskills.

Un director de cinema i el cònsol de França

Així mateix, a banda del programa estrictament adreçat al sector, el dimarts 8 a les cinc de la tarda el Teatre Comarcal acollirà la projecció de la comèdia francesa Entre rosas (La fine fleur), d’entrada lliure i oberta a tothom. Serà amb la presència del seu director, Pierre Pinaud, al qual es retrà un reconeixement, i el cònsol general de França a Barcelona, Olivier Ramadour. En aquesta cinta, Catherine Frot interpreta el paper d’Eve, una dona que cultivava les roses més famoses del món fins que les coses van començar a anar mal dades.  

El Gremi de Jardineria de Catalunya organitza el Fòrum Professional de Jardineria arreu del territori. Enguany s’ha coordinat amb l’Escola Agrària del Solsonès, com a centre guanyador del concurs Catskills 2020, que es va dur a terme a Sant Boi de Llobregat, i l’Institut Francesc Ribalta amb el suport del consistori solsoní. El programa complet d’aquesta doble jornada es pot consultar a www.gremijardineria.cat.

arxivat sota: ,

Banners