Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona es declara municipi antifeixista amb el suport unànime del Ple

Solsona es declara municipi antifeixista amb el suport unànime del Ple

La corporació també aprova una moció per a la implementació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets del col·lectiu LGTBI

L’Ajuntament de Solsona no permetrà la celebració de cap acte en què es faci apologia del racisme, la xenofòbia, el genocidi o la discriminació, condemnarà formalment totes les manifestacions i declaracions públiques en aquest sentit, i netejarà qualsevol pintada que aparegui a la ciutat que hi estigui relacionada. Així mateix, el consistori actuarà subsidiàriament denunciant aquestes actituds a les autoritats policials. Aquests són alguns dels acords assolits pel Ple divendres passat, que per unanimitat va aprovar declarar Solsona municipi antifeixista.

Tots els grups municipals van donar suport a una moció presentada per ApS-CUP a instàncies del CDR Solsonès, i que en el decurs de la sessió va exposar la Berta, una de les representants del Comitè de Defensa. El text denuncia que els darrers mesos s’ha viscut el ressorgiment de l’extrema dreta amb “comportaments propis de temps pretèrits que crèiem superats”. Fins i tot “alguns partits han esperonat el creixement d’aquests comportaments de caire feixista”. Per aquest motiu, els CDR reclamen acció “contra la violència que s’ha desfermat pels carrers dels pobles i viles del nostre país”.

En la mateixa sessió plenària, la corporació va donar llum verda també a una moció d’ApS-CUP en favor de la implementació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets del col·lectiu LGTBI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Això suposa, entre altres acords, que l’Ajuntament farà difusió entre la ciutadania del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal, creat recentment per sensibilitzar la societat en aquest àmbit i per donar visibilitat al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals,transgèneres, intersexuals i queers.

Igualment, s’organitzaran periòdicament jornades de formació sobre les realitats LGTBIQ i, entre d’altres, es garantirà que la Policia Local compleixi protocols per atendre possibles casos que vulnerin els drets d’aquests col·lectius. L’Ajuntament també s’ha compromès, amb aquesta moció, a col·locar la bandera irisada al balcó consistorial cada 17 de maig, quan es commemora el Dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, i 28 de juny, Dia per l’alliberament LGTBI, actes simbòlics que ja duu a terme els darrers anys.

arxivat sota: ,

Banners