Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona estrena un nou parc infantil al sector de la Cabana del Màrtir

Solsona estrena un nou parc infantil al sector de la Cabana del Màrtir

L’espai de lleure, a tocar de l’escola El Vinyet, es complementarà les properes setmanes amb bancs, una font i fanals solars

Els Reis han portat un nou parc infantil a Solsona per estrenar avui mateix. S’ubica a l’extrem del carrer del Drac, al sector de la Cabana del Màrtir, i a tocar de l’escola El Vinyet. És de fusta natural de robínia i consta d’un circuit de cordes per a l’equilibri i l’escalada, un mòdul mikado i un gronxador inclusiu de tipus niu. La urbanització de l’espai es complementarà els propers dies amb la instal·lació de quatre bancs, una font i dos fanals solars.

El parc infantil de la Cabana del Màrtir s’ha projectat des dels serveis tècnics municipals apostant per estructures el màxim de naturals possible, resistents i que requereixin el manteniment mínim. Per això s’ha optat per elements de joc fets de robínia, una fusta d’alta qualitat que aguanta més de vint anys a l’exterior sense haver-ser de tractar amb productes químics.

El nou parc s’adreça a usuaris a partir de 3 anys –a partir de 4 en el cas del mikado– i està pensat per fomentar la socialització i la diversió dels infants, alhora que els convida a grimpar i, així, els estimula la capacitat motora. Els nens i nenes amb dificultats de mobilitat poden utilitzar el gronxador niu, en el qual poden pujar més de dos infants simultàniament.  

Quan les condicions siguin òptimes, la brigada municipal plantarà arbres en aquest espai, el paviment del qual s’ha condicionat amb sauló i graveta. L’adquisició i instal·lació dels elements de joc ha tingut un import de prop de 20.000 euros. L’obra, que forma part de la urbanització de l’entorn de l’escola El Vinyet, quedarà enllestida amb el mobiliari urbà que falta, una font i enllumenat que funcionarà amb energia solar.

Durant aquest mes també està previst que s’enllesteixi la renovació i ampliació del parc infantil del casal cívic i la sala polivalent, aquests dies tancat per obres.    

Banners