Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona fa permanentment visible el seu compromís amb el col·lectiu LGBTI amb passos de vianants irisats

Solsona fa permanentment visible el seu compromís amb el col·lectiu LGBTI amb passos de vianants irisats

Es pinten quatre passos de diferents indrets de la ciutat coincidint amb la commemoració del 28J

Entre aquesta setmana i la vinent, la brigada municipal de Solsona haurà pintat quatre passos de vianants elevats amb els colors de la bandera irisada. Amb aquesta acció, que coincideix amb la commemoració del Dia per l’alliberament LGBTI, el 28 de juny, “l’Ajuntament vol fer permanentment visible el seu compromís amb el col·lectiu LGBTI” més enllà de la celebració d’una jornada, apunta l’alcalde i responsable d’Acció Social, David Rodríguez.

Es pinten els passos de vianants de l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre davant del Centre Sanitari, l’avinguda del Cardenal Tarancón a l’altura del passeig, l’avinguda de Sant Jordi a la cruïlla amb el carrer de Pere Màrtir Colomés i la carretera de Torà a l’altura de la travessia de Sant Jaume. Són quatre dels punts més transitats de la xarxa viària urbana.

“És un missatge més per demostrar visualment que volem ser un municipi inclusiu i obert, tolerant i respectuós amb les diversitats sexuals”, assenyala David Rodríguez. Aquesta és, de fet, l’acció gay-friendly més visible que s’haurà fet a la capital del Solsonès des de les institucions, on cada any es fa onejar la bandera multicolor del balcó consistorial des del 2009 en dates com la de demà o el 17 de maig, Dia internacional contra la LGBTIfòbia.

Així mateix, enguany Solsona celebra el Dia per l’alliberament LGBTI amb una jornada cultural i reivindicativa adreçada a les famílies. Porta per lema Que floreixin les diversitats! i es durà a terme dissabte a partir de les cinc de la tarda a la plaça Major. Començarà amb una sessió de contacontes infantil i tallers a càrrec de Mireia Vila, el Grup de Gèneres del Solsonès i El 6. Continuarà a les sis amb la lectura d’un manifest, a càrrec de Sete Cuadros i Alguer Vendrell, i a partir d’un quart de set, diverses actuacions musicals i performances amb la participació d’Uri Gilibets i Alguer Vendrell, Alba Marbà, Kuissó, Takumba Batucada i Anna Terricabras.

Aquests actes són coorganitzats per l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, a través del SAI Solsonès, i tenen la col·laboració dels grups musicals i artistes, Joan Solé, El 6, el Grup de Gèneres, l’Oficina Jove del Solsonès i els bars Cantàbric, La Plaça i la Tasketa de la Núria.

Banners