Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona fa un estudi dels habitatges buits i altres situacions anòmales per desenvolupar polítiques de lloguer

Solsona fa un estudi dels habitatges buits i altres situacions anòmales per desenvolupar polítiques de lloguer

Com a mesura d’urgència, l’Ajuntament vol crear una borsa amb deu pisos per a casos d’emergència i col·lectius de risc

La mancança de pisos disponibles al mercat de lloguer de Solsona és una realitat a què l’Ajuntament vol fer front. Però per posar-hi fil a l’agulla, abans és necessari disposar d’un estudi d’habitatges buits i altres situacions anòmales del parc d’habitatges del municipi. Per això, el consistori ha contractat recentment la realització d’aquest treball, que també esbossarà les mesures per implementar, a partir del proper exercici.  

Després de sol·licitar tres pressupostos, la Junta de Govern Local ha adjudicat l’estudi al despatx solsoní Lluerna Arquitectura per un import de 15.000 euros. Aquest treball ha de donar resposta, entre d’altres, a la voluntat del consistori de disposar d’habitatge social a Solsona per als col·lectius en risc d’exclusió; conèixer el parc d’habitatges desocupats i no venuts; reconvertir els immobles de titularitat pública i mobilitzar els de titularitat privada per crear una borsa d’habitatges socials i d’emergència, i detectar l’estat de conservació dels pisos, així com les seves condicions d’habitabilitat i accessibilitat per dissenyar possibles línies de subvenció per a la seva adequació. 

Tal com destaca el regidor d’Habitatge, Ramon Xandri, a més d’estudiar el parc vacant de pisos –se’n consideren els que romanen permanentment desocupats durant més de dos anys–, també s’analitzaran l’infrahabitatge i l’habitabilitat, la sobreocupació, els habitatges d’ús turístic, aquells amb usuaris amb risc social i l’estat de conservació. “Parlem d’un estudi el més complet possible”.

Una vegada feta la diagnosi, Lluerna Arquitectura plantejarà una sèrie de propostes d’intervenció per part de l’Ajuntament, que van des de la mobilització del parc vacant privat i la creació de lloguer social i assequible amb diferents mesures, fins al suport al pagament de l’habitatge i el foment de la rehabilitació i la millora de l’accessibilitat. La redacció de l’estudi té un calendari que s’allarga durant nou mesos, si bé abans de final d’any la regidoria d’Habitatge preveu disposar d’un avançament de les dades recopilades. 

Mentrestant no es disposa d’aquest projecte, la regidoria d’Habitatge està estudiant la implementació de “mesures d’urgència” per donar resposta a casos d’emergència amb què es troben els Serveis Socials. La idea amb què treballa Ramon Xandri és crear una borsa amb deu pisos de lloguer a nom propi. El regidor està negociant amb diferents propietaris de pisos per a aquest lloguer directe. Les persones titulars dels habitatges tindrien garantit el cobrament i la conservació del pis.

Accelerar les polítiques municipals que garanteixin el dret a l’habitatge a Solsona és una de les prioritats que considera urgents d’abordar el grup municipal d’ApS-CUP i amb la qual l’any passat va condicionar el seu suport a la investidura de l’alcalde, David Rodríguez (ERC). Entre altres mesures, els cupaires aposten per l’inventari de pisos buits, una ordenança reguladora, un parc públic d’habitatge, una masoveria urbana i mesures fiscals. 

arxivat sota: , ,

Banners