Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona incorpora la regulació dels patinets elèctrics a l’Ordenança de circulació

Solsona incorpora la regulació dels patinets elèctrics a l’Ordenança de circulació

La proposta aprovada pel Ple segueix la normativa de la Direcció General de Trànsit

L’Ajuntament de Solsona sotmet a informació pública la modificació de l’Ordenança general de circulació per incorporar-hi la normativa referent als vehicles de mobilitat personal (VMP), com per exemple els patinets elèctrics, aprovada inicialment per l’últim Ple. La iniciativa segueix la normativa de la Direcció General de Trànsit facilitada per la Diputació de Lleida per donar resposta a la presència creixent d’aquesta mobilitat i facilitar-ne la convivència amb vianants i altres vehicles a l’espai públic.

Es consideren VMP els ginys elèctrics d’una roda o més, com plataformes i patinets, propulsats per motors elèctrics que poden circular a una velocitat d’entre 6 i 25 km/h. Els nous articles incorporats a l’ordenança regulen les condicions de circulació d’aquests vehicles i el seu estacionament. Així, per exemple, en termes generals, s’estableix que no poden circular per les voreres i zones de vianants i en cas de fer-ho en grup, els conductors han de mantenir una distància entre ells de més de 50 metres. Pel que fa a l’estacionament, en cap cas es pot fer ús de troncs d’arbres, senyals de trànsit o mobiliari urbà. L’alcalde i responsable de Governació, David Rodríguez, avança que s’estudiarà la viabilitat d’habilitar aparcaments específics a la ciutat.

Coincidint amb l’aprovació d’aquesta regulació, els propers dies es durà a terme una campanya informativa juntament amb la Policia Local per donar-la a conèixer. Tal com explica el cap del cos, Josep Garcia, “hem d’aconseguir la col·laboració de la ciutadania per evitar conflictes i accidents i conviure amb aquest tipus de vehicles, cada vegada més presents al carrer”.

Aquest punt va tenir el suport de tots els grups municipals llevat d’ApS-CUP, que s’hi va abstenir. El regidor Òscar Garcia va argumentar que aquest replantejament de l’ordenança de circulació, datada del 2015, hauria estat una oportunitat per fer-ne una revisió més completa pensada per “desincentivar l’ús del vehicle privat”.

En aquest sentit, Garcia va referir-se al pla elaborat per la seva formació i presentat a l’equip de govern per fomentar un canvi de costums en els desplaçaments dins el nucli urbà i millorar la salut pública. El seu treball busca reduir la contaminació atmosfèrica i acústica del trànsit i, al mateix temps, augmentar l’activitat física a l’espai públic. David Rodríguez va admetre que el pla és damunt la taula i presenta aspectes per tenir en compte. “Tenim pendent una reunió per parlar-ne”, va dir.

arxivat sota: , ,

Banners