Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona instal·la taules d’escacs en parcs infantils per a l’ús intergeneracional

Solsona instal·la taules d’escacs en parcs infantils per a l’ús intergeneracional

El primer escaquer és a la plaça del Camp i els propers dies es col·locarà una taula amb tres jocs davant del casal cívic

El primer element d'aquest tipus és a la plaça del Camp

Tot i que el temps d’aquests dies no sigui el més propici, des d’aquesta setmana els solsonins i solsonines poden jugar als escacs en un nou element del mobiliari urbà instal·lat al parc infantil de la plaça del Camp de Solsona. És una taula d’escacs de formigó amb dos seients de la mateixa tipologia. L’actuació es complementarà, els propers dies, amb la col·locació d’una taula amb tres escaquers al parc de la plaça de l’U d’Octubre.

És una iniciativa de la regidoria d’Infància per fomentar la pràctica de jocs que beneficien el desenvolupament cognitiu dels nens i nenes i, alhora, permeten i faciliten les relacions entre infants i gent gran, ja que “aquests elements estan pensats per a persones de totes les edats”, afirma la regidora de l’àrea, Pilar Viladrich. De fet, “la creació d’un espai de trobada intergeneracional ha estat un dels motius pels quals hem apostat per aquests jocs en dues places de la ciutat”.

Una demanda del Consell d’Infants i algunes famílies

La instal·lació a l’exterior de taulers d’aquest tipus també respon a una demanda del Consell d’Infants d’altres cursos per ampliar els parcs amb elements de joc no tan adreçats a la petita infància com els existents. Igualment, és una petició manifestada per algunes famílies, alineada amb l’interès per la pràctica dels escacs a Solsona. “Gairebé totes les escoles tenen els escacs com a activitat extraescolar i, per tant, aquesta actuació reforça l’aposta de les AFA”, explica Pilar Viladrich.

La taula de la plaça del Camp, feta de formigó de dos colors, ha estat adjudicada a l’empresa Escofet 1886 per un import de 1.424 euros. L’obra civil l’ha assumit la brigada municipal amb una base de formigó coberta amb sauló. Pel que fa al parc de la plaça de l’U d’Octubre, davant del casal cívic i comunitari, s’hi instal·larà una taula de material antivandàlic amb tres jocs d’escacs i bancs incorporats. En aquest cas, s’ha adjudicat a Garden Center Ejea pel preu de 1.158 euros.  

La regidoria d’Infància i el Club d’Escacs L’Elefant estan en converses per coorganitzar alguna activitat quan hi hagi totes les taules a punt. Una opció seria una exhibició de partida a cegues, tot aprofitant que a la ciutat hi viuen un jugador amb el títol de gran mestre internacional i un altre, amb el de mestre internacional.

arxivat sota: ,

Banners