Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona millora l’enllumenat del Camp del Serra, una de les prioritats del pressupost participatiu

Solsona millora l’enllumenat del Camp del Serra, una de les prioritats del pressupost participatiu

S’instal·len onze punts de llum de tecnologia LED als vials de la zona i quatre al camp de futbol

L’Ajuntament de Solsona ha completat la millora de l’enllumenat del Camp del Serra, una de les prioritats del pressupost participatiu per solucionar un dels punts foscos de la ciutat, malgrat el seu caràcter cèntric i concorregut. El nou sistema consta d’onze punts de llum de tecnologia LED als recorreguts principals de la zona i quatre més per al camp de futbol. Responent als criteris de màxima eficiència energètica i reducció de la contaminació lumínica, la instal·lació té un sistema de control d’encesa individualitzada de lluminàries mitjançant detectors de presència.  

Onze punts de llum, amb un total de 891 watts de potència, estan repartits entre la franja central, la que discorre paral·lela al carrer Nou i la inferior, paral·lela al passatge del Vall Fred. Aquesta il·luminació funciona de forma ininterrompuda des del moment d’encesa de l’enllumenat públic i aproximadament fins a la mitjanit, mentre hi ha més circulació de vehicles i vianants. A partir d’aquest moment, controlat mitjançant un programador amb rellotge astronòmic, l’enllumenat s’activa per mitjà de la detecció de presència i resta encès durant dos minuts.

L’obra, projectada pel despatx d’enginyeria CB2G, ha estat adjudicada a l’empresa Indesol del Solsonès per un import de 14.500 euros, al qual s’hi ha d’afegir el cost de l’enllumenat del camp de futbol, inicialment no previst, i algun extra més, com la renovació de pals de fusta que no s’han pogut reaprofitar.   

La resta d’obres del pressupost participatiu, a la tardor

Aquesta és una de les principals actuacions del pressupost participatiu de l’any passat, que s’afegeix a la instal·lació d’una font pública a l’indret de les escales que connecten el Camp del Serra amb el passatge del Vall Fred. Les dues últimes que resten pendents abans de final d’any, previstes per aquesta tardor, són la construcció d’un pas elevat a la plaça del Camp –entre la vorera d’un dels parcs infantils i la pastisseria d’aquest indret– i la renovació de la graderia del pavelló vell. Pel que fa al procés participatiu per al pressupost del 2020, enguany s’ha endarrerit amb motiu de les eleccions municipals, però s’activarà a la tardor.  

arxivat sota: , ,

Banners