Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona millora la visita al Pou de Gel amb un audiovisual

Solsona millora la visita al Pou de Gel amb un audiovisual

Es pot veure gratuïtament durant dos caps de setmana de portes obertes

Tretze anys i mig després de la seva inauguració, el Pou de Gel de Solsona millora la seva visita interpretativa amb un audiovisual. Per donar-lo a conèixer i permetre que tothom pugui entendre millor com funcionaven aquestes antigues neveres públiques, la regidoria de Turisme ofereix jornades de portes obertes durant els dos propers caps de setmana.

Quins eren els usos del gel, com es construïen aquests pous per garantir la conservació del glaç, com s’aconseguia i es transportava aquesta matèria primera a Catalunya són alguns dels interrogants als quals dona resposta el vídeo, realitzat per Wasabi Produccions. A Solsona la primera referència escrita de l’existència d’un pou de gel data del 1616, si bé possiblement era anterior. Tal com explica l’audiovisual, atès que el glaç era imprescindible, entre d’altres, per a l’activitat dels comerciants, el pou va afavorir el desenvolupament econòmic de la ciutat, especialment els segles XVI i XVII.

Després d’un llarg procés de recuperació i restauració, que també va permetre conèixer millor la història de Solsona a partir de la documentació del traçat del barri medieval de Santa Maria, el 2004 el Pou de Gel es va incorporar en la xarxa d’espais museïtzats de Solsona. Aquest audiovisual, que utilitza imatges antigues d’arxiu i dibuixos, entre d’altres, i que es pot veure en quatre idiomes, és la principal millora que s’hi ha dut a terme des d’aleshores. De fet, el de Solsona es considera un dels pous de gel més ben rehabilitats del país pels experts.

Les portes obertes per donar-lo a conèixer seran els dies 19, 20 i 26 d’aquest mes d’onze a una i de cinc a set, i els dies 21 i 27 d’onze a una. A partir del juny, la visita seguirà sent l’habitual, amb obertura els dissabtes al matí i la tarda i els diumenges i festius al matí. A l’estiu és previst ampliar-ne els horaris. Sempre es duu a terme una visita guiada durant l’última mitja hora, a dos quarts d’una i a dos quarts de set, que no incrementa el preu de l’entrada.

Dia Internacional dels Museus

D’altra banda, aquest cap de setmana, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el Museu Diocesà i Comarcal, amb la col·laboració de Solsona Experience, organitza una visita guiada singular, que també farà parada al Pou de Gel. L’activitat planteja descobrir diferents elements del Museu, el cambril de la Mare de Déu del Claustre, el Pou de Gel i el Quarto dels Gegants. Serà dissabte a les set de la tarda i diumenge a les cinc. El preu serà de 3 euros per als adults i 2 els jubilats i menors d’entre 7 i 16 anys. Les entrades es poden adquirir al Museu de Solsona o bé al web www.solsonaexperience.com. Hi ha temps per inscriure-s’hi fins al divendres.

El Dia Internacional dels Museus es commemora a la capital del Solsonès amb altres activitats, com portes obertes al Museu, un taller de cal·ligrafia romana i una nit màgica amb l’il·lusionista Pere Rafart. Tota la programació es pot consultar en línia a http://museusolsona.cat/dia-internacional-dels-museus-2018-hiperconnectem-nos/.

arxivat sota:

Banners