Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona modernitzarà la xarxa d’abastament d’aigua amb un nou pla director

Solsona modernitzarà la xarxa d’abastament d’aigua amb un nou pla director

Un dels principals objectius és reduir el nombre d’avaries, minimitzar-ne l’afectació i millorar la qualitat del servei
Ramon Besora és l’enginyer municipal que coordinarà el Pla director de la xarxa d’aigua

Ramon Besora és l’enginyer municipal que coordinarà el Pla director de la xarxa d’aigua

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Solsona ha contractat la redacció del Pla director de la xarxa d’aigua potable, un projecte que ha de permetre modernitzar les instal·lacions de la xarxa en baixa, millorar-ne la gestió i, per tant, oferir més bon servei a la ciutadania i estalviar recursos hídrics. “És una eina molt potent per passar al segle XXI en la gestió de l’aigua a la ciutat”, afirma l’enginyer municipal i tècnic responsable del Servei Municipal d’Aigua, Ramon Besora. 

La redacció del pla s’ha adjudicat a Socade Informàtica per un import de 16.800 euros, l’oferta econòmicament més avantatjosa de les tres que s’hi han presentat. Aquest projecte inclou també la incorporació de dades a un sistema d’informació geogràfica (SIG), que permetrà fer un modelat de la xarxa i calcular les pressions i cabals de tots els punts, a més de tenir-la molt ben senyalitzada. En definitiva, amb aquest projecte “l’Ajuntament coneixerà exactament com és la xarxa i en quin estat es troba i, a partir d’aquí, apuntar millor a l’hora de planificar les actuacions que requereix”, explica el regidor accidental de Serveis, Ramon Xandri. 

Un dels principals objectius d’aquesta contractació és reduir les avaries i instal·lar més aixetes de pas a tot el municipi per tal que “quan n’hi hagi, se’n redueixi l’afectació als abonats el mínim possible”, assenyala Xandri. Es podrà treballar amb més precisió i no haver deixar tot un barri sense subministrament si és suficient tallar-lo només a un carrer, per exemple, mentre es treballa en una reparació. Segons l’enginyer municipal, “se sabrà exactament a quins veïns avisar i, en properes fases, fins i tot se’ls podrà enviar l’avís automàticament al mòbil”. “El ventall de possibilitats serà molt ampli”.

El pla ha de servir per definir les millores futures a la xarxa atenent a les necessitats demogràfiques, industrials, econòmiques i mediambientals i, alhora, ha de fer més accessible el seu manteniment. De fet, “ha d’assegurar el subministrament ininterromput a tot arreu i en qualsevol època de l’any”, afirma Ramon Besora. Aquest nou instrument també es concebrà com un document dinàmic i permanentment actualitzable. L’enginyer municipal posa de relleu el fet que la xarxa es digitalitzi i s’informatitzi i el programa quedi en propietat de l’Ajuntament. 

El 2003 l’Ajuntament solsoní ja va dotar-se d’un Pla director de l’aigua, però en aquell cas era un projecte global de la xarxa en alta, per planificar les actuacions que afecten les instal·lacions des de les captacions fins als dipòsits.

arxivat sota:

Banners