Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona obre dues convocatòries d’ajut per fomentar el lloguer d’habitatges

Solsona obre dues convocatòries d’ajut per fomentar el lloguer d’habitatges

Són línies de subvencions consensuades per tots els grups municipal excepte el PSC

Avui, primer de febrer, s’han obert les convocatòries de dues noves línies d’ajut per fomentar el lloguer d’habitatges a Solsona. D’una banda, les subvencions per al pagament del lloguer mitjançant la realització d’obres de reforma per a joves de 18 a 35 anys amb un màxim de 6.000 euros per habitatge. De l’altra, les que poden sol·licitar propietaris de pisos buits per condicionar-los a fi de destinar-los a lloguer social també amb un màxim de 6.000 euros. En ambdós casos, hi ha temps fins al 31 d’octubre per acollir-s’hi.

El darrer Ple municipal va aprovar-ne la convocatòria amb els vots a favor de tots els grups (ERC, Junts per Solsona i ApS-CUP), excepte el PSC, que considera que no s’ha de finançar els propietaris d’immobles i que cal ajudar els joves amb altres fórmules. L’assignació pressupostària total per a aquestes línies d’ajut és de 100.000 euros, tot i que si el volum de sol·licituds ho fa necessari, la regidoria d’Habitatge preveu engruixir la dotació.

Segons assenyala Ramon Xandri, responsable de l’àrea, el consistori està “esperançat” amb aquesta iniciativa, en tant que els darrers dos mesos s’ha donat molta informació sobre aquests ajuts i “molta gent s’hi ha mostrat interessada”. “Estem ben encaminats per assolir l’objectiu d’incrementar el mercat de pisos de lloguer i l’oferta de la Borsa d’Habitatge de l’Ajuntament”.

En la sessió plenària, Junts per Solsona es va mostrar satisfet del redactat final de les bases, aprovades inicialment el setembre passat, que incorporen algunes observacions que hi havia fet la formació per ampliar el ventall de joves que se’n podran beneficiar. Per la seva banda, ApS-CUP va insistir en la necessitat de reforçar-ne la publicitat, ja que en la convocatòria d’ajuts de la tardor passada només es van acollir vuit pisos als ajuts per entrar a formar part de la Borsa d’Habitatge. Per contra, el regidor socialista, Mohamed El Mamoun, és contundent amb aquestes subvencions: “Quina mena de política és aquesta que dona diners als joves per subvencionar els propietaris? I si el jove marxa, qui li tornarà els diners invertits?”.

Les subvencions destinades específicament als joves per facilitar-ne l’emancipació cobriran un màxim del 50% del cost de la despesa acreditada, fins a 6.000 euros, per habitatge. El 50% restant ha d’anar a compte del llogater o es pot pactar que ho assumeixi la propietat i sigui retornat amb la quota de lloguer. El contracte d’arrendament ha de preveure que el pagament de les quotes mensuals s’ha de finançar amb la realització de les obres almenys durant els dos primers anys. Els joves beneficiaris han de tenir uns ingressos que individualment no superin dues vegades el salari mínim interprofessional. Es pot accedir a la tramitació electrònica d’aquests ajuts aquí.

L’altra línia d’ajuts s’adreça directament als propietaris perquè puguin reformar habitatges desocupats i tornar-los al mercat de lloguer. Han de ser pisos de nova incorporació a la Borsa d’Habitatge i han de portar almenys un any sense estar arrendats. La tramitació electrònica es pot fer aquí

Banners