Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona organitza el primer Concurs de poesia Ramon Valls

Solsona organitza el primer Concurs de poesia Ramon Valls

Infants, joves i adults poden presentar propostes a la Biblioteca Carles Morató fins al 15 de febrer

Amb l’objectiu de posar en valor aquest gènere literari, fomentar la creativitat en totes les franges d’edat i celebrar amb un nou al·licient el Dia Mundial de la Poesia, Solsona organitza el primer Concurs de poesia Ramon Valls. És una iniciativa de Solsona FM i la Biblioteca Carles Morató proposada per l’escriptora M. Dolors Guàrdia.

Pot participar en aquesta convocatòria tota la població a partir de quart de primària. S’estableixen tres categories: la infantil, per a l’alumnat fins a 6è; la juvenil, per als estudiants d’ESO i Batxillerat, i la d’adults, a partir dels 18 anys. Les poesies que hi concursin han de ser originals i inèdites i han de tenir una extensió màxima de 60 versos. Les millors propostes de cada categoria seran premiades amb un llibre de poesia i una experiència cultural.

Les poesies s’han de lliurar com a molt tard el 15 de febrer a la Biblioteca Carles Morató. Cal presentar-les dins un sobre tancat, a l’exterior del qual s’ha de fer constar el títol del concurs, la categoria en què es participa i el títol de la poesia. A l’interior del sobre, n’hi ha d’haver un altre de més petit amb les dades de contacte i la població.

Jurat i votació popular

El jurat del concurs l’integraran representants de la Biblioteca Carles Morató i Solsona FM, l’escriptora M. Dolors Guàrdia, la traductora Josefina Caball, l’escriptora i traductora Eva Pallarès i el rapsode Moixic (Víctor Pérez). Ells escolliran tres obres finalistes en funció de la seva qualitat literària i artística i l’ortografia, i les persones guanyadores de cada categoria es decidiran per votació popular i les valoracions del jurat.

Durant dues setmanes els treballs es faran públics per la ràdio i les xarxes socials i la ciutadania podrà votar també a través de les xarxes socials i, presencialment, a la biblioteca. La setmana del 16 de març es comunicarà el veredicte a les persones guanyadores i el lliurament de premis tindrà lloc durant la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

L’organització ha escollit el nom de Ramon Valls per a aquest concurs en tractar-se del poeta solsoní més popular del segle XX. Va néixer a Solsona el 1911 i hi va morir el 1981. Entre els seus poemes més coneguts hi ha “La Sardana de Solsona” (1950), musicada per Joan Roure. El municipi li va dedicar el carrer d’escales que connecta el portal de Llobera amb la plaça del Camp, on també hi ha instal·lat un bust seu. Les bases completes d’aquest concurs es poden descarregar dels webs www.bibliotecasolslona.cat, www.solsonafm.cat i www.ajsolsona.cat.     

Banners