Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona prepara un Sant Jordi diferent que es manifestarà als balcons i a les xarxes socials

Solsona prepara un Sant Jordi diferent que es manifestarà als balcons i a les xarxes socials

Es proposa a la població decorar finestres i balcons amb elements de la diada i publicar vídeos a Internet amb recomanacions de lectures o contes

El proper 23 d’abril Sant Jordi no es traduirà en la festa al carrer del llibre i la rosa a causa del confinament. La cita cultural per excel·lència dels catalans es traslladarà al 23 de juliol, segons han anunciat el sector editorial i el Gremi de Floristes. Amb tot, per a la setmana que ve les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Solsona i la Biblioteca Carles Morató proposen mantenir viu l’esperit de la diada a balcons i finestres i a les xarxes socials amb diverses accions que apel·len a la participació de la població. El lema d’enguany és “Un llibre, el millor escut”.

Una de les propostes passa per decorar un balcó o una finestra de casa amb dibuixos o manualitats que representin algun motiu de Sant Jordi i s’companyin de la frase “Un llibre, el millor escut”. Per posar-ho fàcil a qui necessiti idees, s’han penjat dibuixos de Jordi Torrent per imprimir i acolorir als webs Infantsdesolsona.cat, Bibliotecasolsona.cat i en aquest enllaç d'Ajsolsona.cat. Es demana a tothom que ho faci que comparteixi fotos del resultat final a les xarxes socials amb les etiquetes #SantJordi2020, #SantJordiaCasa, #SantJordialBalcó, #UnLlibreElMillorEscut i #SantJordiSolsona.

Una altra proposta consisteix a què la ciutadania s’animi a recomanar llibres amb vídeos que també es publiquin a Twitter o Instagram amb les etiquetes anteriors i #JoRecomano. Igualment, s’anima petits i grans a explicar un conte amb les etiquetes esmentades i també #JoExplicoUnConte.

Un conte en línia amb col·laboracions especials

Així mateix, la principal aportació de l’Ajuntament a l’ambient de la festa del llibre i la rosa serà un conte en format audiovisual inspirat en la llegenda de Sant Jordi i amb adaptació en llengua dels signes. Es tracta de la representació d’un text de Sílvia Torralba editat desinteressadament per Vilà Produccions i amb diverses col·laboracions especials de ciutadans i professionals solsonins, que es podrà veure en línia als comptes municipals d’Instagram i Facebook.

 

Banners