Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona prioritzarà mantenir la cavalcada però té la sala polivalent com a pla B en cas de pluja intensa

Solsona prioritzarà mantenir la cavalcada però té la sala polivalent com a pla B en cas de pluja intensa

Enguany, com a novetats, la Patinfanjàs estrenarà una marxa per als Reis i un tram del recorregut serà tranquil

Si el temps ho permet, la rua seguirà l'itinerari dels últims anys

Els Reis d’Orient portaran una de les principals necessitats del país, que és  pluja. Però ho faran justament el dia de la cavalcada, en què es preveu força inestabilitat amb risc de precipitació també a la tarda i vespre. Davant d’aquest pronòstic, la ciutat de Solsona prioritzarà mantenir la rua, prevista d’arrencar a dos quarts de set de la tarda per l’avinguda del Cardenal Tarancón amb el mateix itinerari dels últims anys.

Amb tot, en cas que la pluja pugui arribar a malmetre els regals i altres elements de la comitiva reial i a dificultar la desfilada, l’Ajuntament oferirà a Ses Majestats la sala polivalent com a pla B. Si finalment les condicions del temps obliguen a anul·lar l’itinerari de la cavalcada, a les sis de la tarda el consistori informarà del trasllat de la comitiva real a la sala polivalent a través de les xarxes socials i cartells penjats a l’avinguda del Cardenal Tarancón i el passeig del Pare Claret.

Cal tenir present que “la magnitud de l’esdeveniment fa que el dia 5 es treballi des del matí en el muntatge per retre honor als Reis, amb la mobilització de tota la brigada municipal i més de dues-centes persones, entre alumnes d’escoles, membres entitats i voluntaris a títol particular. Per això, farem tot el possible per mantenir la rua com cada any”, assegura l’alcaldessa, Judit Gisbert. Amb tot, si la pluja ho impossibilita, Melcior, Gaspar i Baltasar seran acollits a la sala polivalent, on podran apropar-se els infants de Solsona.

Si el temps no fa la guitza a la vetllada més màgica de l’any, els il·lustres personatges procedents de l’Orient arribaran a dos quarts de set per l’avinguda del Cardenal Tarancón, passaran pel passeig i baixaran de les carrosses davant del portal del Castell, on seran rebuts per l’alcaldessa i altres membres de la corporació municipal i del pubillatge. Continuaran a peu pel carrer del Castell, acompanyats de l’Orquestra Patinfanjàs, i es dirigiran a la plaça de Sant Joan, des d’on adreçaran unes paraules a la mainada.

Sense música al carrer de la Mare de Déu

Amb l’objectiu de fer la rua inclusiva, una de les novetats d’enguany és el tram tranquil que hi haurà des de la plaça de Sant Joan i fins a la plaça Major passant pel carrer de la Mare de Déu. Es farà sense música, especialment per als infants amb hipersensibilitat sensorial o algun tipus de diversitat funcional. La resta de públic pot passar pels carrers de les Terceries i Sant Cristòfol. En cas que l’arribada dels Reis es traslladi a la sala polivalent, el moment tranquil serà de dos a tres quarts i cinc minuts de vuit del vespre.

Una altra de les novetats d’aquest any és l’estrena, per part de l’Orquestra Patinfanjàs, d’una marxa específica per a aquesta vetllada, “Nit de Reis a Solsona”, obra de Pau Vilaseca, actual director de la formació, per encàrrec de la regidoria de Cultura. És un pasdoble amb melodies majoritàriament originals que integren també fragments del musical de Reis del 2021, de Ramon Franch.

Com sempre, Ses Majestats continuaran el recorregut a la catedral, per a la tradicional ofrena a la imatge de l’infant Jesús, i faran una parada a la residència d’Amisol abans de repartir els regals a tota la ciutat i reprendre el seu llarg viatge.

La cavalcada a Solsona és organitzada per l’Ajuntament i la Comissió de Reis amb la col·laboració de les tres escoles de primària del municipi, l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, l’Esplai Riallera, l’Escola de Dansa de Solsona, el Tatrau Escola de Teatre, el Centre Excursionista del Solsonès, el Consell Comarcal, l’Orquestra Patinfanjàs, Amisol, la Fundació Volem Feina, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, els Trabucaires de Solsona i persones voluntàries a títol personal. Aquest any, a més, la UBIC col·labora a fer més lluïda l’arribada dels Reis amb la distribució gratuïta de fanalets.

 

arxivat sota: , ,

Banners