Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona programa tallers de parkour per a infants i joves i dansa urbana per a famílies

Solsona programa tallers de parkour per a infants i joves i dansa urbana per a famílies

Les noves activitats del projecte comunitari “A camp obert” busquen arribar a més perfils d’usuaris

Gil Grifols és l’entrenador especialista en parkour que conduirà l’activitat

Aquesta tardor el projecte de lleure comunitari de Solsona “A camp obert” s’amplia amb dues noves propostes urbanes. Es tracta d’un taller de parkour per a infants i joves fins a 14 anys, els dissabtes 28 d’octubre i 4 de novembre, i un altre de dansa urbana per a famílies, els divendres 10 i 17 de novembre, ambdós gratuïts. Avui s’obren les inscripcions per al parkour en línia i a l’OAC municipal.

També conegut com a art del desplaçament, el parkour és una disciplina consistent a desplaçar-se en l’àmbit urbà superant tots els obstacles (tanques, murs, mobiliari urbà...) servint-se únicament del propi cos. En el taller proposat per l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, l’entrenador especialista en aquest esport Gil Grifols Marín (@gilgrifols) ensenyarà a practicar-lo sense riscos.

El dia 28 d’octubre es farà a la plaça del Camp i el 4 de novembre, a la placeta del carrer de l’Alcalde Moles amb J. V. Foix. Ambdós dies, la cita serà de cinc a sis per al grup de grans, d’11 a 14 anys, i de sis a set per als petits, de 6 a 10 anys, amb un màxim de vint participants per grup. La inscripció es pot fer enviant el full que es pot descarregar del portal web municipal a acampobertsol@gmail.com, o bé presencialment a l’OAC de l’Ajuntament.

D’altra banda, els divendres 10 i 17 de novembre a dos quarts de sis de la tarda, la plaça del Camp serà l’escenari d’un taller de dansa urbana per a famílies, sense inscripció prèvia. El conduirà Sergi Segura, ballarí professional i professor de l’Escola de Dansa de Solsona.  

Ampliar l’oferta de lleure al carrer

Aquestes dues propostes neixen de “la voluntat d’ampliar l’oferta de lleure per a la població de 6 a 14 anys al carrer entès com a espai per a l’educació, la integració i la cohesió social”, explica la regidora d’Infància, Pilar Viladrich. Per això es fa créixer la iniciativa “A camp obert” per arribar a més perfils d’infants i joves, més enllà dels que s’inscriuen a les activitats de l’skatepark i de “Futbol+”. El parkour respon, per exemple, a una demanda d’alguns joves de la comarca, tal com expliquen tècnics dels Serveis Socials. Aquestes novetats han de servir per comprovar si es poden organitzar nous tallers amb més continuïtat el 2024.

arxivat sota: , ,

Banners