Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona quadruplica la superfície del mercat setmanal per poder acollir totes les parades

Solsona quadruplica la superfície del mercat setmanal per poder acollir totes les parades

El recinte es reordena i s’estén a la plaça del Camp i l’avinguda del Cardenal Tarancón

 

  • Agents cívics controlen que es respectin les mesures preventives

A partir d’aquest divendres, pocs dies abans d’entrar a la fase 2 del desconfinament, l’Ajuntament de Solsona preveu que tornin al mercat setmanal la majoria de parades habituals. Per tal de respectar les mesures de seguretat sanitària, es quadruplica la superfície total del mercat i s’estén a la plaça del Camp i l’avinguda del Cardenal Tarancón, zones que s’afegeixen als indrets habituals del nucli antic, el portal del Castell i el passeig del Pare Claret. Això comporta la reordenació del recinte. 

Un total de 60 parades conformen el mercat ambulant del divendres a Solsona. Dues de les d’alimentació del nucli antic pugen a l’àmbit del passeig. A l’avinguda del Cardenal Tarancón se n’hi ubicaran nou de confecció i calçat i a la plaça del Camp, una dotzena de confecció, calçat, bijuteria, roba interior i flors. Al costat dret del passeig hi ha l’espai previst per a una quinzena de parades de confecció, roba de la llar, bijuteria, joguines i herboristeria, mentre que el costat esquerre està reservat per a una dotzena de marxants d’alimentació i confecció.

Segons expliquen des de l’Agència de Desenvolupament Local, la setmana passada, ja en la fase 1, van tornar al mercat el 60 per cent de parades habituals, un volum que és previst que augmenti aquest divendres. La normativa per als mercats ambulants durant la desescalada obliga a mantenir una distància lateral de dos metres entre parades i de sis metres per davant, així com un esponjament de la superfície equivalent a l’espai del 25 per cent de parades. Per això, s’habiliten àmbits nous i es reubiquen parades. Així mateix, a les que no són d’alimentació se’ls ha demanat la reducció d’una quarta part de l’espai habitual. 

Mesures de seguretat

Com a mesures preventives i d’higiene, es demana a la clientela que acudeixi al mercat amb les mans netes i amb mascareta, eviti tocar el producte, mantingui la distància física interpersonal i respecti l’aforament d’una única persona per venedor a primera línia de la parada. Als marxants, per la seva banda, se’ls requereix que compleixin les mesures sectorials, portin mascareta i tinguin a disposició de la clientela gel hidroalcohòlic, a més d’evitar el contacte de les persones amb els seus articles.

Entre altres mesures, també es col·loquen tanques davant les parades per separar la clientela de la resta de vianants o dels que fan cua. L’Ajuntament ha contractat agents cívics per controlar que es respecti aquest funcionament fins que finalitzi la desescalada. A més, tenen dispensadors de gel hidroalcohòlic perquè tothom qui accedeix al mercat pugui desinfectar-se les mans regularment.

Banners