Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona realitza una prova pilot al carrer d'Antoni Gaudí per controlar la població de gats de carrer

Solsona realitza una prova pilot al carrer d'Antoni Gaudí per controlar la població de gats de carrer

La regidoria de Medi Ambient arriba a un acord amb l’ADAS per a la captura, l’esterilització i el marcatge dels animals

En algunes visites de barri dels regidors de Solsona s’ha recollit la queixa de veïns per les molèsties que ocasionen els gats de carrer. Per aquest motiu, la regidoria de Medi Ambient engega una acció de control de colònies de gats amb la col·laboració de l’Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS). Com a prova pilot, s’ha començat al carrer d'Antoni Gaudí, al barri de Sant Agustí.

El mètode escollit és el CER, consistent en la captura, l’esterilització i el retorn, que és el programa recomanat per la Generalitat de Catalunya i que s’aplica a diverses poblacions. L’ADAS és l’entitat encarregada de capturar els gats de carrer i dur-los al veterinari perquè els esterilitzi i els marqui.

Per fer-ho, el consistori ha col·locat al talús del carrer d'Antoni Gaudí tres casetes prefabricades de formigó, on es dipositarà el menjar, reaprofitades de l’antiga gossera. També s’ha senyalitzat l’indret amb un rètol que indica la presència d’una colònia controlada de gats i adverteix que l’accés només està permès a persones autoritzades.

“Una vegada es comprovi l’eficàcia d’aquest sistema”, segons el regidor de Medi Ambient, Antoni Carralero, “s’anirà traslladant progressivament a altres punts de la ciutat”, ja que altres barris també han demanat alguna actuació per fer front a la problemàtica dels felins. Carralero fa una crida també a la responsabilitat ciutadana, tant perquè “no alimenti els gats al carrer com perquè no s’abandonin, que és el més greu”. La regidoria de Medi Ambient té assignada una partida de 5.000 euros del pressupost d’enguany per a aquesta acció. 

arxivat sota:

Banners