Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona recull aportacions ciutadanes per al pressupost participatiu fins al 2 de maig

Solsona recull aportacions ciutadanes per al pressupost participatiu fins al 2 de maig

Les propostes que es rebin es valoraran en el si de l’equip de treball que s’acaba de crear per definir actuacions per al 2019

Aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre es farà un seguiment de les actuacions prioritzades per a aquest exercici amb el grup de l’any passat

Quines actuacions caldria tenir en compte per incorporar en el capítol d’inversions del pressupost municipal de Solsona per al 2019? La regidoria de Participació Ciutadana obre un termini de recollida de propostes, obert a tothom, per valorar en el si de l’equip de treball del pressupost participatiu, creat dijous passat. Es tancarà el dimecres 2 de maig.  

Es tracta de proposar accions de millora en el manteniment i obres públiques executables durant el 2019. Cal enviar-les per correu electrònic a participa@ajsolsona.cat, o bé dur-les presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana municipal tot indicant que es tracta d’una aportació al pressupost participatiu.

Enguany, en el segon any d’elaboració del pressupost participatiu, s’hi torna a destinar una assignació pressupostària de 50.000 euros del capítol d’inversions. Dijous passat al vespre es va dur a terme la primera de les cinc sessions del procés, amb l’assistència de 21 persones. Els van presentar el plantejament del procés l’alcalde, David Rodríguez, el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Carralero, i els tècnics de L’Arada i Raiels Ramon Fornell i Núria Alamon.

A fi d’intentar reforçar aquest grup de treball, sorgit arran d’un sorteig aleatori de 400 veïns majors de 16 anys enregistrats al padró, aquesta setmana l’Ajuntament reenviarà una carta a la resta de ciutadans que van rebre la missiva però no van respondre la invitació.   

La següent sessió del procés participatiu, en la qual es durà a terme una tempesta d’idees, tindrà lloc el 3 de maig a les vuit del vespre. En aquesta, l’equip de treball sospesarà també les aportacions ciutadanes que s’hagin recollit aquests dies. Les tres trobades següents amb què es completarà el procés, en algunes de les quals hi haurà l’assessorament dels serveis tècnics municipals, s’han programat fins al 14 de juny. Una de les novetats d’aquest any serà una visita de camp conjunta, el 10 de maig, per comprovar in situ l’estat dels indrets o béns on es proposi intervenir.

D’altra banda, aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre s’ha convocat els membres de l’equip de treball del primer pressupost participatiu, que s’ha de desplegar en el decurs d’aquest exercici, per fer-ne un seguiment. S’hi presentarà l’estat dels projectes o accions que es van fixar com a prioritàries i les previsions. Instal·lar llums de precaució als dos passos de vianants considerats més perillosos de Solsona, prohibir l’estacionament de camions a la part inferior del Camp del Serra i millorar les escales que connecten l’avinguda del Pont en el punt més proper al portal i l’aparcament de terra de sota el pont van ser algunes de les intervencions escollides.

Banners