Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona reparteix casa per casa el programa de Corpus

Solsona reparteix casa per casa el programa de Corpus

La publicació inclou les bases del trentè Concurs de flors als balcons

Dissabte va començar a bustiar-se a les llars solsonines el programa de Corpus, com es fa habitualment. Enguany la regidoria de Cultura n’ha editat 3.700 exemplars. Aquesta publicació, a més de centrar-se en l’agenda cultural i festiva de Solsona entre els dies 31 de maig i 3 de juny, inclou també les bases del trentè Concurs de flors als balcons i els requisits per participar a les proves d’elecció de la pubilla i l’hereu de Solsona, entre altres informacions.

A més, s’hi explica que, a partir d’ara, el patrimoni que aixopluga el Quarto dels Gegants s’enriqueix amb l’antiga porra del gegant vell, que molt probablement hauria realitzat Manel Casserras el 1959 i s’hauria utilitzat fins al 1977, quan el mateix escultor hauria renovat aquesta peça per una altra de pràcticament idèntica, però més lleugera. L’exhibició a l’espai museïtzat dels gegants la fa possible un conveni signat pels titulars de la porra, la família Passada Casserras, d’una banda, i els representants de l’Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters, de l’altra.

El mestre geganter va regalar l’antiga porra als infants de Ca la Carme, casa veïna del seu primer taller, perquè s’hi distraguessin. Des d’aleshores, la família Passada Casserras l’ha conservat. Josep Manel Casserras en va fer una primera restauració el 2001 i les seves filles, Teresa i M. Dolors, es van encarregar de la segona i definitiva millora el 2016. Ara, la família que custodiava l’element ha tingut la voluntat de fer-ne la donació perquè pugui ser conservat i exposat amb la resta d’elements de la imatgeria festiva.

El programa també recorda que hi ha temps fins aquest dimecres, dia 30, per reservar espai per a persones amb mobilitat reduïda a la plaça Major per assistir als ballets tradicionals de diumenge. Cal fer la reserva a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, de forma presencial o bé trucant al 973480050.

Solsona és una de les ciutats pioneres a Catalunya on la celebració del Corpus està documentada des d’una data més antiga, el 1331. Concebuda pels solsonins com una petita Festa Major, té com a elements centrals l’exhibició de la manifestació gegantera, la roda de foc de dissabte a la nit i la catifa de flors i serradures de colors que l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret confecciona diumenge a la plaça de Palau. El programa també es pot consultar en línia al portal www.solsonalafesta.net.

arxivat sota: ,

Banners