Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona repeteix el mètode de recollida de residus i el reforç de la neteja viària per Carnaval dels últims anys

Solsona repeteix el mètode de recollida de residus i el reforç de la neteja viària per Carnaval dels últims anys

Veïnat i comerços de les zones cèntriques han d’acudir als punts de recollida habilitats

S'utilitzarà aigua de pou per als carrers i places més concorreguts

Aquest dissabte, puntualment, i durant tots els dies del Carnaval, del 8 al 14 de febrer, s’alterarà la recollida de residus porta a porta a les zones cèntriques de Solsona per tal de compatibilitzar el servei amb la concurrència als carrers i evitar possibles actes vandàlics, igual que els darrers dos anys. Paral·lelament, es reforçarà el dispositiu de neteja intensiva de places i carrers amb una màquina hidronetejadora que utilitzarà aigua no potable.

Es demana a veïns, comerços i bars i restaurants que no treguin cubells i bujols a la via pública. La recollida extraordinària es durà a terme a tot el nucli antic, els passatges d’Antoni Guitart i del Vall Fred, la plaça del Camp, el passeig del Pare Claret i els carrers de l’entorn del casal cívic i la sala polivalent.

Per a veïns i comerços, s’habilitaran punts de recollida a la plaça de Sant Roc, al Camp del Serra i a l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre (entorn del monument a la sardana) per dur-hi la fracció corresponent entre les vuit del vespre i les deu de la nit aquest dissabte vinent, dia 3 de febrer, i a partir de dijous gras i fins al dimecres de cendra.  

En el cas dels bars i restaurants, se’ls recolliran totes les fraccions a les cinc de la matinada els mateixos dies. Caldrà que treguin els residus amb bosses separades i sense els bujols habituals.

Aquest és el mateix dispositiu que s’ha dut a terme en les dues darreres edicions del Carnaval i que la regidoria de Medi Ambient valora positivament, en tant que considera que està ben dimensionat. En cas de dubtes, es podrà contactar amb l’Oficina Ambiental, al telèfon 672601313, o bé acudir-hi en l’horari d’atenció presencial, els dilluns, dimecres i divendres els matins de nou a dues, i els dimarts i dijous, de quatre de la tarda a set del vespre.

Neteja amb aigua freàtica

Per Carnaval el servei de neteja viària es reforça cada dia al centre i a l’entorn de la sala polivalent i, si les temperatures no suposen un risc de glaçada, s’intensifica amb una màquina hidronetejadora que utilitza aigua freàtica, no apta per al consum humà. Entre altres llocs, es vetlla perquè no s’acumulin orins i altres tipus de brutícia a diversos indrets del nucli antic. Igualment, s’instal·laran una dotzena d’illes de contenidors en punts estratègics del centre per als actes de carrer i els firaires.

Lavabos portàtils a la plaça de Ribera

Com cada any, l’Ajuntament instal·larà lavabos portàtils –quatre urinaris i tres cabines sanitàries– a la plaça de Ribera, a partir del dijous gras i fins al dimecres de cendra amb servei diari de neteja.

També s’ampliarà l’horari d’obertura dels lavabos públics de la plaça del Camp. A més de l’horari habitual (cada tarda, de cinc a set), s’obriran aquest diumenge al matí, amb motiu del parc infantil que organitza la comparsa Mata-rucs, el dissabte 10 de cinc de la tarda a deu del vespre, i dilluns de Carnaval, de deu del matí a set del vespre ininterrompudament.

Banners