Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona s’adhereix al programa Apropa Cultura per afavorir l’assistència de col·lectius vulnerables als actes culturals

Solsona s’adhereix al programa Apropa Cultura per afavorir l’assistència de col·lectius vulnerables als actes culturals

S’oferiran tarifes reduïdes als usuaris d’algunes entitats socials

  • Un dels projectes que s’organitzen específicament per aquests col·lectius enguany són tallers de musicoteràpia i audicions musicals trimestrals amb l’Orquestra Julià Carbonell
  •  L’Ajuntament reservarà un mínim del 2 per cent de l’aforament dels espectacles als inscrits al programa

A partir d’aquesta temporada, Solsona afavorirà l’assistència de col·lectius de persones vulnerables a l’oferta d’arts escèniques i música que organitzi al Teatre Comarcal i la Sala Polivalent. L’Ajuntament ha signat un conveni d’adhesió al programa Apropa Cultura, que promou la inclusió social en l’àmbit cultural a Catalunya. Als actes de pagament del Teatre Comarcal es reservarà un mínim del 2 per cent de l’aforament a un preu no superior als 3 euros a persones que pertanyin a col·lectius en risc d’exclusió social o amb discapacitat.

Amisol, Sol del Solsonès o l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer són alguns dels col·lectius que se’n beneficiaran. Precisament aquest migdia el consistori ha convocat les entitats socials locals que reuneixen el perfil per explicar-los el funcionament del projecte. Així mateix, aquests usuaris podran accedir als avantatges dels més de 90 teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d’arreu de Catalunya que formen part d’aquesta xarxa (tota la programació apareix al web www.apropacultura.cat).

Paral·lelament, s’organitzaran activitats participatives i adaptades a les necessitats de cada grup. Precisament, avui al Teatre Comarcal s’ha celebrat Un matí d’orquestra a les terres de Lleida, una iniciativa d’Apropa Cultura i l’Oquestra Julià Carbonell. Consisteix en tres tallers anuals de música, un per trimestre, liderats per un musicoterapeuta i audicions musicals. En aquesta ocasió hi han participat Amisol, gent gran amb dependència de la residència d’avis i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer.

“Una de les iniciatives més inclusives”

La signatura del conveni amb el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra, responsable d’aquest programa socioeducatiu, suposa una aportació econòmica anual de 400 euros per part de l’Ajuntament. Per a la regidora de Cultura, Sara Alarcón, “la normalització i democratització de l’accés a la cultura requereix el compromís de les institucions i entitats amb programes transversals com aquest”. Per això, considera que la incorporació de la ciutat a Apropa Cultura “és una de les iniciatives més inclusives i integradores que s’hauran pogut dur a terme a Solsona dels darrers anys, que tenen per objectiu eliminar barreres socials i econòmiques per accedir a l’oferta cultural”.

A Solsona el programa és coordinat per les regidories de Cultura i Acció Social. Si bé s’aplicarà en tots els espectacles organitzats al Teatre Comarcal i la Sala Polivalent per l’Ajuntament, també es demanarà a les entitats que hi organitzin actes que reservin el 2 per cent de localitats amb les mateixes condicions.

Apropa Cultura va néixer el 2006 per fer més socials els equipaments culturals del país. Té el suport econòmic i de difusió de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social La Caixa i la Fundació MRW. A més, per garantir la sostenibilitat del projecte, els equipaments adherits hi participen amb una quota de manteniment anual.

arxivat sota: ,

Banners