Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona tancarà el parc de l’Hort del Bisbe les nits per combatre-hi el ‘botellón’ i l’incivisme

Solsona tancarà el parc de l’Hort del Bisbe les nits per combatre-hi el ‘botellón’ i l’incivisme

Aquesta zona fa temps que presenta problemes de brutícia malgrat el seu manteniment

L’Ajuntament de Solsona tancarà l’accés al parc de l’Hort del Bisbe les nits, entre les deu i les vuit del matí. És una decisió que s’adopta, inicialment com a prova durant un temps, per combatre el botellón i l’incivisme en aquest indret, especialment sensible en tant que acull un parc infantil. Només es podrà accedir a les places d’aparcament per estacionar i recollir el vehicle, sense que estigui permès romandre-hi dins.

Fa anys que el parc de l’Hort del Bisbe es considera un indret problemàtic per l’incivisme de col·lectius que embruten l’espai. Segons l’alcalde i responsable de Governació, David Rodríguez, la Policia Local no pot denunciar els joves que s’hi concentren si quan passa la patrulla no consumeixen alcohol o no mostren cap altra actitud punible. “No es pot demostrar que la brossa l’hagin generat les persones que s’hi troben en aquell moment”.

“Restringir-hi l’entrada a les nits facilitarà la vigilància, ja que s’obligarà tothom que hi hagi a sortir-ne”, apunta Rodríguez. Si bé no es podrà tancar els accessos físicament, s’hi col·locaran senyals amb l’horari. La nova normativa, que s’estableix en un ban d’Alcaldia redactat avui, entrarà en vigor una vegada feta la senyalització, tot i que la Policia Local ja començarà a advertir les persones que hi siguin fora de l’horari permès. El ban recorda que, d’acord amb l’Ordenança municipal de convivència ciutadana, el seu incompliment és tipificat com a falta molt greu i poc comportar sancions de fins a 400 euros.

Neteja dues vegades per setmana

Fa dos anys, el Ple municipal va aprovar una moció presentada pel grup d’ApS-CUP per intensificar el manteniment dels parcs infantils, amb una especial atenció a l’Hort del Bisbe. El servei de neteja viària té cura d’aquest parc dos cops a la setmana de forma ordinària, però hi fa insistència més sovint extraordinàriament, com passa a vegades a l’skatepark i la plaça del Consell Comarcal, quan s’hi detecten episodis d’incivisme. De fet, l’Hort del Bisbe es netejava una vegada setmanalment, com a la resta de parcs infantils, però la presència de brutícia derivada dels botellons va obligar el consistori a incrementar-ne la periodicitat.

arxivat sota: ,

Banners