Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona tindrà un tren de Nadal, patges i Reis amb formats nous adaptats a la situació

Solsona tindrà un tren de Nadal, patges i Reis amb formats nous adaptats a la situació

Tothom qui ho vulgui pot demanar un vídeo personalitzat dels Reis Mags

Els infants necessiten viure l’ambient nadalenc i saber que els Reis no s’obliden d’ells probablement més mai. Per això aquest any, amb motiu de les limitacions per la COVID-19, les regidories de Cultura i Educació i la Comissió de Reis de Solsona han ideat quatre propostes amb formats completament nous pensats per a la mainada. Són un tren de Nadal, un vídeo personalitzat de Ses Majestats per a totes les famílies que el demanin, una bústia màgica per dipositar la carta i la visita dels Mags d’Orient amb un espectacle a la Sala Polivalent.

Una de les primeres activitats serà el tren de Nadal, els dissabtes 12 i 19 d’aquest mes. Les famílies pujaran a la plaça del Camp i tornaran al cap de prop de 30 minuts de recorregut per alguns dels punts més emblemàtics acompanyats d’un personatge que els amenitzarà la ruta. Funcionarà d’onze del matí a dos quarts de dues i de dos quarts de cinc a dos quarts de vuit amb reserva i compra de tiquet anticipada. Cal fer-ho per correu electrònic a cultura@ajsolsona.cat i recollir l’entrada a l’OAC municipal. Es poden comprar paquets familiars per a cinc persones (del mateix nucli) al preu de 5 euros, o bé entrades individuals de 2 euros.

Pel que fa als Reis Mags, aquest any, inspirats per la productora local Vilà Produccions, ofereixen la possibilitat d’enviar vídeos personalitzats a tothom qui ho demani. Ja han fet alguna prova des de la seva haima en un indret remot de l’Orient i l’han fet arribar a Solsona. Qui hi estigui interessat pot sol·licitar aquest missatge especificant el nom de l’infant (o no tan infant) i la seva edat per correu electrònic a reismagsasolsona@gmail.com abans del dia 18. Ses Majestats enviaran el vídeo per correu electrònic.

Bústia Màgica durant nou dies

A mesura que s’apropi la nit de Reis, a partir del dia 22 i fins al 3 de gener,  excepte els festius, s’instal·larà la Bústia Màgica on dipositar la carta, amb sorpresa inclosa, al vestíbul de l’ajuntament. Hi serà les tardes de cinc a vuit, excepte els dies 24 i 31, que hi serà de cinc a set i el dia 3 de gener, d’onze a una del matí. El dia 2 de gener també hi serà matí i tarda. L’entrada s’organitzarà per nuclis familiars. Es demana a tothom que respecti la durada de l’activitat per evitar aglomeracions i esperes innecessàries a l’exterior i facilitar que totes les famílies que ho desitgin puguin gaudir-ne.

Un musical en lloc de cavalcada

Finalment, l’opció que Melcior, Gaspar i Baltasar han escollit per no deixar els infants solsonins sense cavalcada ha estat un espectacle musical a la Sala Polivalent amb un ampli ventall d’horaris al llarg de la tarda del 5 de gener. Durarà uns vint minuts i l’entrada serà gratuïta, però requereix la inscripció prèvia per a l’assignació de butaca i seguir les mesures de seguretat a través de la plataforma https://entrades.turismesolsones.com.

La regidora de Cultura i Educació, Judit Gisbert, posa l’accent en l’esforç que s’ha fet enguany per “buscar alternatives que no decebin els petits de casa, un dels col·lectius que més ha patit les restriccions de la pandèmia”. Igualment, agraeix “l’enginy i la dedicació de totes les persones que ho fan possible”. Per a l’organització d’aquestes propostes l’Ajuntament treballa braç a braç amb la Comissió de Reis, formada per una desena de voluntaris i tècniques municipals. També hi col·laboren l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, la UBIC, Vilà Produccions, l’Escola de Dansa, l’Escola de Teatre Tatrau i diverses persones a títol individual.

arxivat sota: , ,

Banners